התמודדות עם פרידה והתלבטות
כראמלית
מבולבלת
⌄
שבוע טוב,
אני מאד מבולבלת. פרידה מלאה באהבה וקשה לנו לוותר. אנחנו בני 35 שנינו גרושים.
עברנו תקופת פרידה ולא ראיתי את עצמי עם איש, דיכאון עצבות מחוזרת לא רוצה איש, אוהבת אותו למרות שיש דברים שלא אוהבת בו או בטוחה בו. ועכשיו מראה קצת חיזור ואז אני מבולבלת ואומרת לעצמי רגעעעעע אם אחזור אליו אאבד את הרווקות. החיזורים. ההוא שמצא חן בעיניי לרגע.
אבל הקטע שכל זה לא עיניין אותי כשבייתי רווקה פרודה וכואבת ,לא ראיתי תיופי ותריגוש בזה כי ליבי היה שבור והכל הפחיד אותי ועכשיו אני פתאום מגלה ספק בלחזור. למה שואלת את עצמי???, לפניי דקה לא נשמתי בלעדיו בלעדינו לא רציתי כלום רק אותנו כאבתי ממש עד כדי חוסר תפקוד. מה זה אומר? ואיך יודעים מה מרגישים באמת?
אני מפחדת לחוות גם שוב כאב של פרידה או גם מפחדת לאבד אותו כי הוא יחיד ומיוחד עבורי
ד"ר אורן חסון
מבולבלת
⌄
מבולבלת יקרה,
היית במקום אחד, נקרא לו בית או עולם, שפתאום התפרק לך. אבל זה היה המקום שבו ראית לזמן מה את עתידך, על הקירות, התמונות והעובש שהיה בו. וכשהוא התפרק, גם את היית מפורקת, כי באותו זמן לא הרגשת ולא ידעת משהו אחר.אלא שמה שכנראה קרה לך בזמן הזה, שבכל זאת הצלחת להציץ החוצה קצת בעד החלון של הבית המפורק, וראית משהו. ראית יש שם אור, ואולי גם בתים אחרים, עדיין מרחוק, עדיין לא ריאליים, אבל התחלת באיזה שהוא מקום לחשוב על האפשרויות הללו, ופתאום, עכשיו, אם את חוזרת ממנו, האפשרות הזו נלקחת ממך. היא עדיין לא היתה ממשית, אבל ראית שיש עוד אור בחוץ. אבל עכשיו, כשאת יודעת שיש כזה דבר, גם אם הוא עדיין רחוק מלהיות שלך, את כבר לא בטוחה. אולי גם קל לך יותר להריח את העובש.אני לא יודע מה היתה הסיבה לפרידה שלכם, ולכן לא יכול לכוון אותך מה לעשות. כרגע, אני יודע רק להסביר לך מה כנראה עובר עליך. אבל אני כן יכול לומר לך, בשל ההתלבטות העמוקה שלך, ובשל העובדה שאת גם חוששת להפסיד אותו כי הוא יחיד ומיוחד עבורך (במקביל לחשש הפגיעה, ועוד), אז אני חושב שאם אתם רוצים לנסות שוב את הביחד שלכם, שווה לכם ללכת לטיפול ביחד, כדי לעשות את זה נכון יותר וטוב יותר.