שפיכה מעוכבת: מידע והכוונה
אנונימי
לא מצליח לגמור (בן 17)
⌄
יש לי בעיה שאני שוכב עם חברה שלי או שהיא עושה לי ביד אז אני לא מצליח לגמור.שכבנו כבר בערך 5 פעמים ואני לא גומר...חשוב לציין שכשאני עושה ביד לעצמי אני גומר בלי בעיה...מה יכולה להיות הבעיה?
ד"ר אורן חסון
שפיכה מעוכבת
⌄
אנונימי יקר,
הגעת לכתובת הלא נכונה, כי הפורום הזה לא עוסק במיניות. תצטרך לחפש אולי פורום כזה אם תרצה תשובות נוספות. יחד עם זאת, זהו נושא שנתקלתי בו ביעוץ הזוגי, ובדקתי אותו, ואתן לך נגיעה קלה בו.ראשית, גם אם הנושא אינו נוגע ישירות אליך, ראה מאמר שלי בבלוג בקפה דה מרקר, תחת הכותרת: "לגמור מהר, לגמור לאט: הסטיגמות המיניות שלנו".שנית, לעניינך: שפיכה מעוכבת היא בעיה הקיימת באחוז קטן של הגברים (הרבה יותר קטן מאשר הבעיה ההפוכה, של שפיכה מהירה מדי). יכולות להיות לה סיבות שונות, שאחת מהן היא רגישות עצבית נמוכה, ואחרת קשורה למה שישנו לנו בראש. אחת הצורות שלה היא שאין בעיה לגמור באוננות, אבל יש בעיה לגמור בחדירה. כלומר, שהמגע האישי עובד הרבה יותר טוב מהמגע המיני עצמו. העניין הזה מטופל בדרך כלל בטיפול מיני, עם אחוז מסויים של הצלחה, או שלומדים, ביחד עם בת הזוג, לקבל את המיניות שלכם, וללמוד להתענג למרות זאת. אחרי הכל, יש גם לא מעט נשים עם בעיה זהה.אלא שאתה גבר צעיר. לא הייתי מגיע מהר מדי למסקנות, עדיין, שזו הבעיה שלך. אתה עדיין לא מנוסה מספיק ואתה עדיין לא מכיר מספיק טוב את המיניות שלך עצמך, כפי שהיא עם בת זוג. אל תילחץ. תן לעצמך זמן, למד להכיר את עצמך ואת בת זוגך טוב יותר, ובהחלט יכול להיות שהכל יסתדר מעצמו.