יחסים מורכבים: איך להתמודד עם דינמיקה קשה

תאריך פנייה: 08.06.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אנונימי
בעיות עם החברה
08.06.2010 • 14:58

שלום רב,
יש לי חברה כבר כמה חודשים ואני עובר כרגע מספר קשיים שמעולם לא חוויתי בקשר.הבעיה הראשונה היא הויכוחים והתחרותיות - היא תמיד חייבת לצאת צודקת אלא אם כן הוכח לה במפורש, מול העיניים שלה, שהיא טעתה, וגם אז רוב הסיכויים שהיא תתפתל ותשנה גרסה ע"מ שלא לצאת "מפסידה". כמו כן היא תשמח לפתוח בויכוח או להכריז שכרגע דיון שניהלנו שהיא בטוחה בצדקתה בו הוא התערבות / תחרות על מנת לצאת מנצחת (ושוב, גם אם לא תצא מנצחת תשנה גרסה ותתעקש).לגבי בעיה זו - לא הייתי מגדיר את עצמי כבן אדם תחרותי, כמובן שאני נהנה לסיים ראשון או לנצח אבל אני מאוד רגוע בתחום הזה ומנסה שלא להתנצח ולריב, ואיתה אני מוצא את עצמי בתוך ויכוח או תחרות בעקבות דיון שהיה יכול בקלות להסתיים בצורה מתורבתת וזה מאוד מעצבן ומתסכל אותי. עצם העובדה שהיא עקשנית מאוד בהחלט לא עוזרת.בעיה שניה - נהנית מתשומת לב, במיוחד גברית, גם כשאני בסביבה. חורשת על הפייסבוק ונהנית מכמות החברים שיש לה שם. כמו כן מתרברבת ברבים, בין השאר על נסיונה והישגיה המיניים (דוגמאות - מה שעשינו אתמול בלילה, התנוחות והמצבים המיוחדים שבהם הייתה עם גברים).לגבי בעיה זו - לא הייתי מגדיר את עצמי כבן אדם סגור, אבל אני אוהב קצת פרטיות ולשמור דברים לעצמי, לא בא לי שכל העולם יידע וגם לא נעים לי שגברים נמרחים עליה. כמו כן כשאני מדבר איתה על הבעיות שלי אנחנו חוזרים לבעיה מספר 1 שבה הדיון יכול מהר מאוד להיהפך לויכוח.בזמן האחרון אני מוצא את עצמי מתעצבן ומשתגע על כל דבר קטן שהיא עושה (והיא לא מבינה מאיפה זה בא) ולפעמים במהלך היום חושב עליה ובמקום להרגיש אהבה נשרף לי פיוז.. אין מילים לתאר את התסכול שלי כי ניתן לספור על יד אחד כמה פעמים נכנסתי לריב או תחרות עם אנשים, ומעולם לא הייתי אדם קנאי עד החברה הנוכחית. התסכול גדול אפילו יותר כי אנחנו מאוהבים זה בזו.חשבתי שאולי אם בעל מקצוע יוכל לתת איזושהי עצה או לנסות ולהסביר לי בכמה מילים ממה ההתנהגות שלי ושל חברתי נובעות, אולי אוכל להירגע קצת והקשר שלנו יפרח.

ד"ר אורן חסון
סולם
09.06.2010 • 18:43

אנונימי יקר,
כפי שאתה יכול להבין, הדינמיקה ביניכם בנויה מהצורך שלה להפגין את האגו שלה, שמתנגש בצורך שלך בשקט תעשייתי, וככל שהיא ממשיכה בזה, האגו שלה מתנגש גם באגו שלך, ואז אתה נפגע עוד יותר. לכן, במקום להרגיש אהבה, אתה מרגיש את הפיוזים שלך נשרפים.חשוב היטב על היחסים ביניכם. היחסים ביניכם יעבדו אם תצליח איכשהו להרגיע אותה, ולהסביר לה שאתה נפגע מהפגנות ההערכה העצמית שלה, ושהן מונות ממך את השקט הזוגי שאתה זקוק לו. אם וכאשר תעשה את זה, אל תשכח במקביל גם לומר לה שאתה אוהב אותה. אתה הרי מכיר אותה. היא לא תקבל ביקורת, ללא משהו טוב בצד זה. אז תציג את זה פחות כביקורת ויותר כצורך שלך, שהיא צריכה להתחשב בו כשם שאתה מתחשב בצרכים שלה. אם תציג את זה כצורך שלך ולא כטעות שלה, יהיה לה קל יותר לקבל את זה. ואל תשכח לומר לה שיש לך גם סיבות טובות לאהוב אותה.ולפעמים... לפעמים מתאהבים במישהו או מישהי שלא עושים לנו טוב. זה קורה, וזה כואב כשזה קורה. אם לא תצליח להגיע לזוגיות שאתה מחפש, תצטרך להחליט מה חשוב לך יותר.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083