שעמום וריח פה: מה עושים?
דינה
שעמום בחיי הנשואין
⌄
שלום רב
ד"ר אורןאת הבעיה שלי אציין בנקודות ומקווה להסביר את עצמי טוב ואוכל לקבל מענה לבעייתי.* אני בת 32 נשואה כבר 8 שנים יש לי שני ילדים מדהימים , בעלי בן אדם מיוחד טוב לב, תומך , עוזר, נותן, איכפת , אישיות טובה אבל הוא סובל מריח פה נוראי ואי אפשר לסבול את זה בכלל , הבעיה הזו קיימת מאז שהתחתנו , אני דוחפת אותו , מבקשת ממנו משוחחת איתו לטפל בעניין הרי הדבר גורם לי לדחות אותו, להתרחק ממנו והוא כל הזמן אומר לי אני פניתי לרופאים עשיתי בדיקות אין לי כלום, ועם כל זה אני סובלת אני מתחמקת מיחסי מין , אין בינינו אינטימיות, שיחות מקרוב כי ריח הפה מלווה אותו כל הזמן ולא נעלם ממנו, דבר גרם לי דחייה ואני מבלה את החיים שלי בקרבתו חיים שגרתיים אין בהם תשוקה ,אהבה....* אחרי ארבע שנים של נישואין עברתי מקום עבודה התקדמתי וקיבלתי העלאות בעבודה , במקום העבודה שלי עבד איתי מישהו שמאוד התקרבנו עד שהתפתחה ביניו רגשות עצומות , הבחור רווק ואני נשואה , אני לא בגדתי בבעלי איתו אבל במשך כל התקופה ההיא דיברתי עם הבחור החלפנו רגשות התראינו התחברנו , התחבקנו , סיפרתי לו שבעלי לא מחסיר ממני כלום , אבל הרגשות שלי היו לבחור ההוא לא סיפרתי לו סיבת הדחייה שלי מבעלי, הסבל שאני עוברת בחיי היום יום מריח הפה שלו דבר שגורם להתרחקות שלי ממנו למרות שבעלי מתנהג רגיל מאוד ולא איכפת לו שאני מעירה לו בריח הפה וזה מבעס אותי שהוא יודע שאני סובלת ולא עושה כלום..* ביני לבין הבחור ההוא אין כלום היום ולא קרה משהו אינטימי לחלוטין! הציע לי כל מיני הצעות להיות איתי ושנהיה יחד אבל סירבתי כי אני מחויבת לילדים שלי , אני מציינת דבר חשוב שאני מהמגזר הערבי , ולקבל החלטה לעזוב עם מישהו אחר זה צעד פראי בחברה ולכן החלטתי לוותר עליו , למרות שאני אוהבת אותו ולמרות כל המשברים שעברנו בקשר הסודי הזה , אני לא מפסיקה לחשוב עליו וזה מעיק עליי מאוד ומעבר לזה שבעלי היה גורם עיקרי שנמשכתי לגבר אחר .* אני רואה בזה שבגלל הדחייה שלי מבעלי בעבות ריח הפה שלו שאי אפשר לתאר משהו כרוני שמלווה אותו כל הזמן ובכל הנסיבות גרם לי להימשך שאדם אחר, לאהוב אותו אפילו לחלום בהקיץ , אני שבורה מזה שאני חייה עם בן אדם טוב ומעריך אבל אין חשק אליו, אין תשוקה, אין אהבה, רק חיים שגרתיים , יחסי מין קרים מצידי רק כחובה אני מקיימת את זה , כל הקטע עם ידיים על האף , מתחמקת לנסוע איתו לבד כדי לא לקיים יחסים בבדידות תמיד סוחבת את הילדים כדי שימלאו את זמני ולמנוע ממני להיות איתו באופן אינטימי..* אני צריכה עזרה לשכוח את הגבר שהכרתי ,כי אני רק חושבת עליו הוא גם תמך בי , אהב אותי, העריך אותי, היה מוכן לעשות הכל למעני, היום כנראה שהוא בונה חייו עם מישהי כי נמאס לו להיות איתי לשווא ! הוא אמר לי אני מתבגר ותלוי בך ולא יכולים להיות יחד! אני חייב לשכוח אותך וזה ע"י הכרת מישהי ! זה הרג אותי לגמרי! תעזור לי בבקשה ד"ר .* לא נראה לי שאוכל להחזיר את החשק והתשוקה לבעלי ! מעבר לאכפתיות, הערכה, כבוד לא ארחוש כלפיו רגש אחר! .* אני מציינת שבעלי לא מודע לרחשות לבי הקרירות כלפיו , לא מראה לו ולא משתפת אותו חוץ מזה שריח הפה שלו גורם לי לדחות הרבה דברים ביניו !
ד"ר אורן חסון
כוח להתמודד
⌄
דינה יקרה,
כתבת בעיקר על ריח פה רע של בן זוגך, שמכבה ומרחיק אותך ממנו, ובכל זאת, הכותרת שלך היא על "שעמום". יתכן מאד שהשעמום הזה נובע מהריחוק שנוצר בינך לבין בעלך. בגידה בו רק מרחיקה אותך עוד יותר, ואפילו אולי גם מגבירה את הכעס שלך עליו, כי בגללו, לכאורה, את נאלצת גם לבגוד בעקרונות שלך. לא ברור לי מדוע לא הלכתם לבדוק את העניין לעומק. חשוב שזה יקרה, ואם אתם לא מסוגלים להגיע להחלטות, אולי כדאי שתלכו קודם לייעוץ זוגי, כדי שתעשו מעשה שבלעדיו אין לכם זוגיות.לפני מספר שנים הייתי בתוכנית טלוויזיה שבה השתתף פרופסור מל רוזנברג, מבית הספר לרפואה שבאוניברסיטת תל אביב, שזו מומחיותו - הבנה וטיפול בריחות פה. בין אם אפשר לשקם את הזוגיות שלכם, ובין אם לאו, חפשו אותו או מומחה אחר, וראו איך מטפלים בבעייה הזו. ונראה לי שלאחר שזו תטופל, כדאי שתלכו גם לייעוץ זוגי, כדי לשקם ולעזור לכם לבנות מחדש זוגיות טובה וקרובה. יתכן שזה מאוחר מדי, אבל חשוב שתדעי לעשות צעדים שתהיי שלמים איתם, בין אם ביחד איתו או בנפרד. ואם לא, לכי לטיפול פרטני בנפרד, כדי לאסוף את עצמך, וללמוד אם ואיך להתמודד עם הכל, ולהחליט החלטות חשובות בחייך. כרגע, נראה לי שאת מעריכה פחות את עצמך על כך שאין לך כוח להתמודד עם דברים - לא עם בעיית הריח של בעלך, לא עם הפרידה מהבחור שהתאהבת בו, ולא עם הרצון, שגם הוא קיים, להיפרד מבעלך.
מישהי
מנסיוני לגבי ריח פה של בן זוג
⌄
עצה קטנה שאולי הד"ר ישאיר,אני סבלתי מריח פה של בן זוגי (כיום אנו מאורסים) בתחילת הקשר עד ששקלתי ברצינות פרידה, ובסוף הסתבר לי שהריח נובע מאכילת בצל. ברגע שבן זוגי הסיר לחלוטין את הבצל מהתפריט שלו הבעיה נפתרה! שווה לבדוק אם זה העניין!!!