ילד או לא ילד - מחלוקת בזוגיות
יעל
ילד נוסף (שני)
⌄
ד"ר חסון שלום,
נושקת ל-40, נשואה + ילד בן שנתיים וחצי.אני מעוניינת בילד נוסף (ואפילו ביותר... אבל, מוכנה להתפשר על אחד נוסף), בעלי לא (יש לו חששות מהעומס שזה יוסיף לחיינו, קשיים שבין כה וכה קיימים ולא נהיה פנויים לפתור, הזנחת הזוגיות והאינטימיות וחששות כלכליים). לאורך השנים יחד (כ-10 שנים משותפות) תמיד דובר על יותר מילד אחד.זה נכון שיש לנו קשיים שדורשים התמודדות. אך בשל גילי, אין לי את הזמן הביולוגי לחכות לפתור הכל לפני כניסה להריון והבאת ילד נוסף לעולם. אני מאוד בעד לטפל בדברים במקביל ומבינה שגם אם בסופו של דבר דברים לא יעלו יפה, אופציית הפרידה נמצא שם בין כה וכה.ניסינו לפתור את הקושי בעזרת יועצת זוגית. דברים נהיו גרועים יותר.עדיין מנסים לא להרים ידיים. אבל הפרידה עומדת על הפרק וקרובה יותר מאי פעם.הפער והמחלוקת בעניין הילד הנוסף מעצימים את הקשיים האחרים ומרחיקים בינינו יותר ויותר. אני מתקשה לוותר על המחשבה שיהיה לי עוד ילד והוא מתקשה להתמודד עם המחשבה שיהיה.אשמח לעצתך...תודה!
ד"ר אורן חסון
הוא לא רוצה ילד, אני כן
⌄
יעל יקרה,
הקושי שלכם הוא קושי רב, ולא הרבה מקום לסבלנות כדי לפתור את הכול. זה כמובן מקשה על ההתמודדות עם פתרון של בעיות בזוגיות שמלוות וקונפליקט משמעותי ביניכם. ואחת הסיבות לקושי, מן הסתם, הוא הכעס שאת מפתחת כלפי בן זוגך, וההאשמה שלך כלפיו, כי הוא לא מוכן למלא שאיפה ממשית וגדולה מאד שלך,כאשר הוא יכול, וכאשר זו בחירה שלו. נכון, שמבחינתו זה דורש המון מאמץ, ויהיה לזה מחיר גבוה, אבל מעשית זה אפשרי, ועל כך את כועסת. קשה מאד לשקם זוגיות כאשר את כועסת. במידה דומה, גם אם אולי לא שווה, אם תביאו ילד, והוא ירגיש שהוא עושה ויתור עצום למענך באיכות החיים שלו, ובמידת הלחץ שלו, יהיה לו מטען כבד שבגללו יהיה קשה לו מאד לעשות כלפייך מחוות קטנות או ויתורים קטנים או גדולים, שהם נשמת אפה של זוגיות. בכל אלה מתבטא הקושי של המקום שבו אתם נמצאים. אין פתרון טוב קל. חשוב, על פי דרכי, להתחיל בבניית הקשר שלכם באופן שבו לכעסים לא יהיה מקום, כי טוב לכם ביחד, וכי זה כשלעצמו משמעותי מאד, ואז יהיה לשניכם יותר קל להתמודד אם וכאשר תצטרכו לעשות ויתורים כואבים. זו הדרך הטובה יותר להגיע לאן שהוא, ואני יודע שאין לכם זמן רב לכך, ואולי גם כבר לא מספיק רצון. אבל ייתכן שהעובדה שבייעוץ זוגי הדברים נהיו גרועים יותר הייתה הסיבה שרציתם וניסיתם לפתור את נושא הילד, ובאופן מיידי, לפני הדברים האחרים. לפעמים יש סדר לדברים, ואולי דווקא בגלל שיש סדר לדברים, קשה עוד יותר לפתור אותם כאשר מימד הזמן לוחץ מאד.בעבר, נתתי פעם סידרה של טיפים באתר שלי. ראי בצד שמאל שבקישור הבא את הטיפ שנמצא תחת הכותרת:אני רוצה עוד ילד, הוא לא.
יעל
הוא לא רוצה ילד, אני כן
⌄
ד"ר חסון שלום,
תודה רבה על תשובתך המושקעת והמהירה.קראתי אותה יותר מפעם אחת ואני חוששת שאני מסכימה עם כל מילה. יש הרבה כעס, הרבה תסכול ולא ברור אם זה הפיך כבר בשלב זה.נצטרך להמשיך ולחשוב לפני שנעשה מעשים...הרבה תודה!