שמירה על עצמך: עזרה מיידית
שוקי
אין יחסי מין
⌄
שלום רב.
אני ואשתי נשואים 13 שנה. יש לנו שני ילדים נפלאים. בתשע השנים האחרונות היא מסרבת לקייםאיתי יחסי מין. בשבע השנים הראשונות זה לא ממש הפריע לי, אבל בשנתיים האחרונות זה חדר לי ללב ואני פשוט הפכתי לשבר כלי. כל הניסיונות שלי לדבר ללבה לא צלחו. באופן טבעי חלק מהשיחות בנושא קיבלו לצערי הרב פן מלוכלך, מכיוון שהרגשתי שכבר אין לי מה להפסיד. אני הסברתי לה שאני מאוד אוהב אותה, ולכן אני לא רוצה לפרק את החבילה. המצב הנפשי שלי ירוד ביותר ונתקפתי דיכאון שגורר עמו כעס תמידי וזעם. לאחרונה גם אבי נפטר ועובדה זו רק דירדרה יותר את מצבי הנפשי. לפני כמה חודשים אשתי אמרה לי שהיא מוכנה ללכת לטיפול זוגי, אבל בשיחתנו האחרונה בנושא היא הבהירה לי שבגלל מצבנו הכלכלי לא ייתכן שבשלב זה נלך לטיפול זוגי. כאמור, אני מאוד אוהב את אשתי וגם היא אומרת לי את זה. היא גם עושה בשבילי לא מעט, פרט לעניין הזה שדי דרדר את הקשר בינינו. אני מיואש, ולעתים אף חולפות בראשי מחשבות אובדניות. מה אוכל לעשות?
ד"ר אורן חסון
קודם כל, לשמור על עצמך
⌄
שוקי יקר,
הדבר המשמעותי ביותר ממה שאתה אומר, וזה שצריך לעמוד אצלך בראש סדר העדיפויות, הוא לוותר על המחשבות האובדניות. גם אם אתם במצב כלכלי לא פשוט, זה יותר חשוב. בין אם תלך לטיפול אישי - לפסיכולוג/פסיכותרפיסט או לפסיכיאטר דרך קופת חולים, ובין אם באופן פרטי, או לייעוץ זוגי, כך או כך, אתה חייב לעשות את זה. ראה גם בדף העזרה הראשונה באתר שלי, עמודה שמאלית, מקורות עזרה דחופה למקרה שתצטרך. את עניין יחסי המין, תדחה למקום השני. זה חשוב, אבל זה לא אמור להשפיע עליך עד כדי כך. היחסים העכורים ביניכם, המריבות, חוסר האונים, התקפי הזעם, אובדנו של אביך, אלה כן יכולים לגרום לזה. התחל לטפל בעצמך, אחר כך בעניין היחסים הזוגיים שלכם, שברור שמשהו ביחסי הכוחות והתקשורת שלכם לא עובד כראוי, ובמקום השלישי, ואולי תוך כדי כך, ביחסים האינטימיים שביניכם.
שוקי
קודם כל, לשמור על עצמך
⌄
קודם כל תודה דוקטור על התשובה. אני מניח בצד את עניין המחשבות האובדניות, יש יותר מדי אנשים שאוהבים אותי, אז זה ממש לא שווה. מעבר לכך, אני רק מדגיש שהטראומות שאני חווה וחוויתי הגיעו במקביל לנושא של אי קיום יחסי מין. כשהכול מצטבר ביחד התחושה היא מאוד קשה. אני מצדי ממשיך לתפקד כלפי חוץ בכל מה שקשור לחיים, אם זה הטיפול בילדים, עבודה, עזרה לאמי האלמנה וכו', אבל בפנים אני פשוט הרוס טוטאלית. אני לא רוצה לוותר על אשתי, למרות הכול אני מאוד אוהב אותה והיא יודעת את זה מצוין. אני פשוט תוהה אם נגזר עליי לחיות ככה, או שיש משהו שאפשר לשנות. זה כמובן תלוי מאוד במה שהיא תחליט. שוב תודה גדולה לך דוקטור.
ד"ר אורן חסון
גם לך יש יכולת השפעה
⌄
שוקי יקר,
אני שמח שיש לך גורמים מחזקים, ששומרים עליך ועל היציבות האישיותית והחוזק הפנימי שלך. זה חשוב.אבל חשוב גם שתדע שההחלטות הן לא רק שלה. גם לך יש יכולת השפעה, ואחת מהן היא בכל זאת ללכת לייעוץ זוגי. אני לא יודע למה דחיתם את זה, אבל אל תחפשו תרוצים לדחות את זה עוד. בלי שתלכו להתייעץ עם איש מקצוע, זה לא יהיה, וכפי שאתה רואה, זה מאד מאד חשוב לך, ומאד משפיע על הקשר שלכם והבריאות הנפשית שלכם.