שליטה, התגוננות וחרדות בזוגיות
רוני
פחדים וחששות מהעבר שיחזרו בעתיד.
⌄
שלום
ד"ר חסון,כרגיל אני חוזרת עם עוד שאלה שמטרידה אותי מכיוון שאתה תמיד מרגיע ועוזר גם אם אין תשובה חד משמעית שתעזור.אני אזכיר שאני ובן זוגי חברים כברים מזה שבע שנים,אנ יבת 27 והוא בן 30 ,בקרוב אמרוים לעבור לגור יחד אף על פ ישגרנו לפני שנה במשך שלוש שנים בצפון למטרת לימודים ולאחר מכן חזרנו לבית ההורים (כל אחד לביתו כדי להשתקם).כשגרנו בצפון הוא למד שם והיו לו המון ידידות והייתה מישהי אחת שהוא התיידד איתה מעבר למצופה ומשם התחיל סיפור של יאי אמון שלי בו,היו להם התכתביות רומנטיות אחרי שהם סיימו ללמוד והיא טסה לחול,הם היו מתכתבים הרבה בסקייפ ובמייל וגיליתי את המיילים הרומנטיים בינהם במקרה,היה ל יסיוט הרגשתי שנפלו עליי השמיים,כעסתי,בכיתי,וחשבת ישהקשר הגיע לסיומו אבל לא רציתי לוותר כל כך מהר וגם הוא לא,בהתחלה הוא היה נחרץ בדעת ובכך שביקשת ישימחוק אותה מהפייסבוק ושיותר לא ידברו ,הוא היה נחרץ שהוא לא רוצה למחוק אלא אמר שהוא יפחית בהתכתבויו תאיתה,כעסתי ואמרת ישהוא צריך להפסיק לחלוטין אבל לא הוא לא רצה,אחרי זמן מה שכנעתי אותו ללכת לטיפול זוגי והיו ב13 מפגשים בערך שהרגשתי שלא עזרו במיוחד אבל הוא אמר שהוא יפסיק לדבר איתה,אנ ילא ממש מאמינה עד היום שהוא הפסיק לדבר איתה פתאום סתם ככה ועוד אחרי שהיה נחרץ לא להפסיק לדבר איתה.בכל מקרה היום אנחנו בתהליך שיקום עם עצמינו בלי טיפול אבל הוא כמובן מתעצבן שנאי מעלה את הנושא ואמרתי ל ושנאי חייבת ביטחון להחזיר את האמון וכדומה.הוא אמר לי שהוא איתי ואם הוא איתי זה מספיק בשביל להבין שהכל בסדר.ראוי לציין שהו אמר שלא היה בינהם כלום אלא סתם ידידי נפש והיה לו צורך לבטא משהו בכתב ולא יותר.עכשיו שמידי פעם רבים על זה גם על כך שהוא מכור למחשב,הוא כל הזמן בפייסבוק,בסקייפ ומתכתב עם אנשים,אנ יעדיין קנאית לו וזה קשה,אנ ימפחדת שכשנגור יחד הוא יהיה שעות במחשב וימישך להתכתב עם בנות.אמרתי לו את זה והוא אמר שהוא לא צריך אישור ממני אבל הוא לא יהיה הרבה .אנ ידואגת שיהיו דברי םשלא אהבת ישגרנו ביחד שקינאתי בו וחשדתי בו מאוד..איך אני יכולה להגיד לו בצורה יפה שזה לא מועיל ליחסים בינינו שהוא הרבה מתכתב ?אשמח לעצותייך!תודה רבה!
ד"ר אורן חסון
שליטה, התגוננות וחרדות?
⌄
רוני יקרה,
ניסוח השאלה שלך מעניין, כי את שואלת: "איך אני יכולה להגיד לו בצורה יפה..." מה שאומר שאת מבינה שהצורה שבה אמרת לו את הדברים עד עכשיו היתה "פחות יפה", וגם, ואולי לכן, גם לא מועילה.בניסוח אחר, אולי את אומרת שאת רוצה שיעשה את זה בשבילך, כי זה חשוב לו לעשות דברים בשבילך. ואולי עוד יותר, אפילו, את רוצה שלא יזדקק לקשרים חברתיים אחרים, ובעיקר עם בנות, כך שזה באמת לא יהיה חשוב לו ושהוא יעשה זאת כי כל הקשרים אחרים יאבדו מערכם כאשר את ממלאת את כל צרכיו. וכאן נשארת השאלה, האם את ממלאת את כל צרכיו? חוסר הביטחון שלך בשאלה הזו הוא משמעותי מאד עבורך. האם הטיפול הזוגי שלכם עסק בזה? האם הטיפול עסק בצרכים שלו? בסופו של דבר, שניכם צריכים להיות שלמים עם הזוגיות שלכם, כך שזו תמלא את הצרכים של שניכם. כרגע, נדמה לי שאתם יותר עוסקים בשאלה של שליטה, התגוננות וחרדות (של שניכם, כל אחד בדרכו) מאשר בשאלה של צרכים.