הפייסבוק והאקסית: איך להמשיך הלאה
עמיר
מה לעשות עם האקסית?!
⌄
ד"ר אורן שלום!רציתי לשמוע את דעתך לגביי האם למחוק את האקסית מהפייסבוק או לא...אנחנו פרודים כבר שלושה חודשים, אני בן 25 היא בת 23 היינו ביחד תקופה של כשנה וחצי - היינו ממש מאוהבים והסקס היה מדהים... אבל עקב המרחק הפיזי הרב בינינו והעובדה שזה לא הולך להשתנות בשלוש השנים הבאות (אנחנו מתחילים ללמוד, אני בצפון והיא בדרום) היא לא רצתה להמשיך את הקשר בטענה שיהיה לה קשה להמשיך ככה קשר על "שלט רחוק" והיא רוצה משהו שיוכל להיות ולהקדיש לה יותר זמן...אני ממש מתלבט אם למחוק אותה מהפייסבוק על מנת לא לעקוב אחריה כל הזמן ולהסתכל על העדכונים שלה או פשוט להשאיר אותה כחברה...מצד אחד אני כל הזמן חושב שאולי עוד יש סיכויי קטן לחזור אבל אני מודע לזה שאני משלה את עצמי משום שהיא הבהירה לי שהיא לא מעוניינת בקשר רחוק.מצד שני אני כל הזמן עסוק בה ובמה היא עושה - מה שמקשה עליי בתהליך של לשכוח אותה.רציתי לשאול אותך - אם אני אמחוק אותה מהפייסבוק, האם זה יסגור לי דלת במידה והיא תרצה לחזור או שזה יכול לעשות פעולה הפוכה - שהיא תבין שיכול להיות שהיא מאבדת אותי לצמיתות ואז היא תתעורר ותנסה להחזיר את הקשר?!אשמח לשמוע את דעתך בנושא!עמיר.
ד"ר אורן חסון
הפייסבוק והאקסית
⌄
עמיר יקר,
אם כך, אולי הכי נכון זה לכתוב לה שבגלל שנפרדתם, אתה מחוייב לעצמך להפסיק לעקוב אחר מה שקורה איתה, כדי שתוכל להמשיך הלאה. וכתוב שלא נפרדתם מרצונך, אבל שבתנאים הללו זה הדבר הנכון, ושלכן אתה מרגיש צורך להיפרד ממנה גם בפייסבוק. אחרת, המידע השוטף שאתה מקבל מפריע לך להמשיך הלאה.אם תכתוב נכון את מה שאתה מרגיש, אני חושב שהיא תבין שזה לא מתוך כעס. מה היא תעשה עם זה? - קשה לי לדעת.