שינויים בזוגיות: התמודדות עם שינויים רגשיים

תאריך פנייה: 13.10.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שני
מיניות וזוגיות
13.10.2012 • 14:21

היי, אני נשואה כשנתיים וכעת בהריון. יש לי בעיה שמאוד משפיעה עלי נפשית... אני בחורה מאוד מינית והיו לי פרטנרים רבים לפני הזוגיות. כעת נקלענו לשיגרה כללית וגם מינית ואני חשה בהתקררות שמדכאה אותי, גם המשיכה ירדה. בנוסף אני נמשכת לכל נושא השליטה וגם בעלי כך הוא טוען אך לא נעשה יותר מדי בעניין, הוא טוען שהוא פוחד בגלל ההריון ואומר שאני מכורה לריגושים ולא חיים ככה. איך מתחזקים מיניות ומשיכה לאורך זמן בזוגיות?

ד"ר אורן חסון
ואולי בטווח הרחוק זה שווה
15.10.2012 • 16:07

שני יקרה,
בהחלט יכול להיות שנוצר פער בין מרכיבים רגשיים שלך, המושפעים על ידי הורמונים, ואולי גם על ידי תדמית הגוף שלך (ואולי גם על שינויים שחלו ביחסים שבינך לבין אישך עם הזמן, שחלקם יכולים להיות מינוריים לכאורה ולהשפיע רגשית הרבה), לבין התדמית הקוגניטיבית שיש לך בקשר לעצמך. והפער הזה שם אותך במקום שלא רק שאינו ברור, אלא לפתע פתאום גם אינו בטוח, לכאורה, כי את מוצאת את עצמך עכשיו במקום שאינו מוכר, בהתנהלות של יחסים שאינה מוכרת, כי היא פתאום פחות מינית - והמיניות הזו ללא ספק נתנה לך כוח וביטחון - ואת צריכה ללמוד להתנהל אחרת. בלעדיה. זה באמת לא פשוט.יש לך בן זוג שעושה רושם שהוא דווקא מרגיש טוב יותר כפי שאת עכשיו, וזה אולי אפילו נותן לו ביטחון בך ובשקט של חיי נישואים. לא אתפלא אם הנסיון והאסרטיביות המינית שלך אולי אפילו איימו עליו בדרך כלשהי, גם אם הוא לא מודה בזה אפילו בפני עצמו. יתכן שהוא לא באמת פוחד בגלל ההריון אלא מרגיש טוב יותר כך. סביר מאד שהוא דואג לך. נסי לשאוב מהדברים האלה ביטחון, ואולי ללמוד להרגיש בטוחה יותר בדרך התנהלות אחרת. קל זה לא, כי זה שינוי וכי זה אחרת ממה שאת רגילה, אבל אולי בטווח הרחוק זה שווה, ויספק לשניכם זוגיות יציבה יותר, המבוססת על כלים אחרים של תקשורת ועל יותר תחומי עניין ועשייה משותפת מאשר על שליטה מינית.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
שני
ואולי בטווח הרחוק זה שווה
15.10.2012 • 21:20

תודה :)