שליטה בזוגיות: הבנת החרדות
שירי
נואשת מהזוגיות
⌄
שלום,
אני נשואה + 2 (3 שנים, 4 חודשים) אני ובעלי נשואים 4 שנים אך ביחד כבר 8 שנים, בעלי הוא אדם קשה מאוד, הגיע מבית מפורק ללא אבא ועבר הרבה בחיים הוא לא רחמן בכלל ושומר טינה לכולם (כבר 10 שנים לא מדבר עם אחיו).הבעיה העיקרית איתו שהוא מאוד שתלטן הוא דואג הכל לבית לכספים ולילדים וזה נוח לי, אבל אין לי מילה והוא מאוד מזלזל בי, יש לציין שאני עובדת ואנו מרוויחים אותו דבר, כשאני רוצה לדבר על דברים שכואבים לי הוא אינו מקשיב לי וגם אם הוא מקשיב הוא חייב לדחוף דברים שבסוף הוא יגיד את המילה האחרונה והוא לא יצטער אף פעם או ינסה לשנות אם כבר יצפה ממני להצטער, תמיד יצדיק את עצמו, ולכן דברים לא משתנים, כמו כן יש לו בעיה עם המשפחה שלי והוא מנסה לנתק אותי מהם וזה ממש מציק לי כי אני קשורה להורים שלי. הוא מסתכל ונכנס לכיס של ההורים כאילו חייבים לו משהו.מה עושים? איך מתמודדים? האם מומלץ ללכת לטיפול זוגי? אני לא יודעת אם הוא ישתנה ?! האמת שגם שהיינו חברים היו את אותם דברים וגם אחרי פיצוצים ופרידות זה ישתנה אבל כל כמה זמן חזר על אותו גלגל.[
ד"ר אורן חסון
שליטה במה שקורה
⌄
שירי יקרה,
כנראה יש לו את החרדות שלו, בין אם הן קשורות לתדמית שלו, או לשינויים ממה שהוא רגיל או מתכנן בעצמו, והוא מרגיש טוב יותר כאשר הוא שולט במה שקורה מסביב (למעשה, כולנו כך, והשאלה היא רק איזו מידה של גמישות אנחנו יכולים לשאת). מן הסתם, הצורך הזה שלו חזק יותר מהאמפתיה שיש לו כלפי אחרים, ומהצורך שלו לטפח אותם ושיהיה גם להם טוב, משהו שאני בטוח שיש לו, אבל בשל הצרכים האחרים, בולט פחות.זו הופכת להיות תפיסת עולם, שעל פיה הוא חי כבר זמן רב. יעוץ זוגי יכול לשנות, אבל צריך לקחת בחשבון ששינוי כזה בתפיסת העולם הוא שינוי מהותי ולא פשוט. כלומר, צריך לקחת בחשבון חודשים לפחות של יעוץ. התקדמות אפשרית בהחלט (אחרת לא הייתי ממליץ ללכת ליעוץ), אבל התקדמות איטית. ובדרך, גם את תלמדי איך לנהוג כדי לסייע לו לשנות, לעזור לו להתמודד, ובכך להגיע לזוגיות שתהיה טובה יותר גם לך, כלומר, שבה גם את תמצאי אוזן קשבת, ומקום לצרכים שלך.