חיסרון בזוגיות: מה עושים?
מיה
מה עושים???
⌄
יש לי חבר כבר 4 חודשים אנו מכירים כבר שנה,לפני שהפכנו להיות חברים היינו ידידים ממש טובים כלומר אני הכרתי אותו לפני שנכנסתי למערכת זוגיות איתו.ופשוט טוב לי איתו בחיים לא הרגשתי כל כך בטוחה,אהובה,מוגנת,ואני מטורפת עליו.הבעיה היא ששמתי לב בזמן האחרון משהוו שלא שמתי לב אליו קודם,שהוא בן אדם קמצן,אחד שלא מבזבז על שטויות אלא מחשב כול דבר על מה הוא הוציא,הוא לא מתקמצן על עצמו כלומר כל דבר שהוא קונה לעצמו זה ברמה,ולא סתם.לא מזמן היה לי יום הולדת וציפתי ממנו להרבה למרות שהיינו רק 4 חודשים ביחדאבל הוא כולה קנה לי איזה מתנה מסכנה שביאסה אותי רצח וציפתי שהוא ישקיע יותר אבל לאהבן אדם לא מפנק אותי לא משקיע אליי או כול דבר.נגיד אני אומרת לו בוא נילך לראות סרט ,הוא לא רוצה הוא מעדיף שנראה בבית אצלו ולא ניצאקיצר זה מעצבן אותי ואני רוצה שהוא כן יפנק וכן ישקיע בי .ולא נעים לי להגיד לו את זה .איך אני גורמת לו להבין זו לבד.וחוץ מיזה הוא מושלם.
ד"ר אורן חסון
חיסרון יחיד. האם אפשר לצמצם את הנזק
⌄
מיה יקרה,
נגיד שהיית חושבת שהוא מושלם, ויום אחד גילית, למשל, שהוא נמוך או חולה אסטמה או אלרגי לאבקת פרחים ואתם לא יכולים לטייל באביב, או שיש לו אמא נודניקית. זה פחות או יותר מה שקרה לך. יש לך חבר מוצלח מאד, אבל גילית בו חיסרון שאת לא אוהבת. הבחירה שלך היא אם להישאר איתו או לא. לשנות זאת לא תוכלי בקלות, אבל בזוגיות טובה, תוכלו להיות שותפים טובים יותר, גם אם יהיו לכם מדי פעם חילוקי דעות על ענייני כספים, בדיוק בעניינים כגון אלה – מתנות לחברים ולבני משפחה, ואולי גם הוצאות שלך לעומת הוצאות שלו. יש לו תכונה שהיא חיסרון בעינייך, כי יש לה השפעה על היחסים ביניכם. כמעט לכל חיסרון מאלו שתיארתי למעלה יש השפעה על היחסים ביניכם. האם את יכולה לאהוב אותו למרות זה? האם תוכלי להתמודד עם ההשלכות של זה? האם תוכלי להיות לו מספיק טובה ועם מספיק כוח בזוגיות כדי לצמצם את ה"נזק"? – אני לא יודע. תחשבי על זה.