מאבק כוחות בזוגיות: מה עושים?
ס
חוסר הקשבה וזילזול מצד הבעל
⌄
אני ובעלי מכירים 8 שנים ומתוכן שש וחצי שנים נשואים. חשוב לי מאוד שהוא יקשיב לי כשאני מספרת לו דברים חשובים כי אני מרגישה שכשהוא מקשיב ,אז יש מישהו שחולק איתי את הדברים החשובים בחיים וזה אחד מהמרכיבים במהות שלי. אני עכשיו בהריון שני ולא עובדת כמה חודשים (ולפני זה עבדתי בעבודות זמניות כי לא הצלחתי לימצוא עבודה קבועה וחוץ מיזה יש לי תואר ראשון בספרויות זרות ובלשנות אנגלית מהאוניברסיטה) ולכן אין לי אנשים שאני מתקשרת איתן בשיחות בעבודה למשל (חוץ מההורים שלי ואח שלי שבקנדה ובתי בת השש שאיתה אני מתקשרת ומטפלת כמו כל אמא ). שתי חברות שלי עברו לערים אחרות ולכן הקשר שלנו התנתק, ולכן גם איתן אין לי תיקשורת. האדם המבוגר היחיד שאני מבלה איתו חצי מהזמן הוא בעלי ולכן אני מצפה שהוא יקשיב לי אבל במקום זה, הוא תמיד נתקע עם המבט בטלוויזיה בזמן שאני מדברת אליו ואני מוצאת את עצמי תמיד צועקת בקול גבוה: "נו, תקשיב, תקשיב" ואני מרגישה שאני נאבקת כדי שהוא יקשיב. הוא גם מיתעסק תמיד עם הפלאפון שלו במשחק ותמיד אני ממש "נאבקת" כדי שהוא יסיר את עיניו מהפלאפון ויקשיב לי. אולי הוא חושב שבגלל שאני לא עובדת, מותר לו לזלזל בי?ניסיתי כבר להסביר לו שזה גורם לי להרגיש לא מוערכת ושהוא מזלזל בי אבל הוא כל הזמן חוזר על ההתנהגות הזאת. בבקשה, תעזור לי, מה אני צריכה לעשות? אני כבר הרבה פעמים בכיתי בגלל זה.
ד"ר אורן חסון
כשהוא לא מבין את השפה שבה את מדברת
⌄
ס יקרה,
יתכן שיש ביניכם מאבק כוחות כלשהו, שבגללו הוא מנסה להתנתק כשאת זקוקה למשהו, או שהוא לא מבין את השפה שאת מדברת בה. זה קורה לא מעט בין גברים לנשים, בעיקר בשל הקושי של גברים לא מעטים להתחבר לשפה הרגשית של הנשים שאיתן. לעיתים קרובות התוצאה היא תחושה שלו שאת טוחנת מים, או שאת רוצה משהו ממנו שהוא לא מבין מהו, והוא מתעייף מהר ומפסיק להקשיב. תחשבי על זה, ונסי לראות אם זה עוזר לך לכוון את עצמך אליו טוב יותר.אם לא, לכו ליעוץ זוגי. זה משהו שאפשר להתגבר עליו, בעזרת הדרכה.