שליטה בגברים - מה הסיבות?

תאריך פנייה: 05.08.2005 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אמה
שליטה בגברים - המשך
05.08.2005 • 15:32

לא חיפשתי חיזוקים, ד"ר.פשוט רציתי לוודא האם זאת בעיה?או שכל עוד אני חיה את חיי כפי שנוח לי ולבן זוגי, הדבר לא יפגע בנו במשך השנים?

ד"ר אורן חסון
שליטה בגברים - האם זו בעיה?
05.08.2005 • 23:22

אמה יקרה,
נדמה לי שכמה מהדברים שאותם את אומרת בשאלה הראשונה שלך, גם נותנים גם לך תשובה חלקית, שאני לא בטוח שאת רואה אותה. אז אנסה לשקף לך מה אני רואה מהשאלה.את כותבת שאת "אדם אגואיסטי, לא מתחשב ולא ממש אכפת לי מאנשים אחרים (שאינם יקרים לי)." באותה נשימה, את כותבת גם "אני חייבת לציין שמעולם לא הייתי בקשר שבו לא עשו את כל מה שרציתי!" המסקנה שלי ממה שאת כותבת היא שמעולם לא היית בקשר עם איש שהיה יקר לך.את כותבת "אני לא מאמינה שיש אדם שעושה מעשים טובים אם לא יוצא לו מזה משהו, הכל מתוך אינטרסים, בדרך זו או אחרת, זה הטבע האנושי." בנתון זה, השאלה היא מה הגברים שאיתך מחפשים איתך, ומה האינטרס שהם מרוויחים? התשובה המתבקשת היא שהם מרוויחים מישהי שנראית נפלא, ועושה רושם מצליחנית - רושם שיכול להיווצר מההתנשאות שלך כלפי אנשים אחרים (ולכן, זה יכול לחזק להם את הסטאטוס החברתי, או את תחושת ההצלחה), ואולי גם מישהי שהסקס איתה מדהים. הרי אחרת, לפי דעותייך שלך, הם לא היו נשארים איתך. אלא שאדם שיישאר איתך לאורך זמן, אמה, תהיה לו בעיה. עם הזמן הוא יתרגל אליך, ויתרגל גם לסטאטוס של עצמו. ההרגל הזה עלול להביא את בני זוגך למקום שבו הם יחפשו להם רווחים אחרים וכדאיות אחרת. אם תלדי להם ילדים, והמיניות שלך תדעך, גם הסקס המדהים כבר לא יהיה. עם השנים, גם המראה כבר לא יהיה נפלא כמיקודם, ואז לא תהיה להם סיבה להכנע לכל משוגותייך, ולעשות כל מה שאת אומרת להם. במילים אחרות, כשהעיסקה כבר לא תהיה אותה עיסקה, הם יתחילו למרוד, ואת תוכלי לעמוד על הראש ולנפנף בזנב (פעם נהגו לומר דבר כזה על נסיונות שווא מלאי תסכול שאינם מועילים במאומה), והם כבר לא יעמדו לשרותך.לכן, אם את שואלת לדעתי המקצועית, האסטרטגיה שלך יכולה לעבוד נפלא עם גברים מסויימים בטווח הקצר (כאלו שאת לא מעריכה, או שאינם מעריכים מספיק את עצמם), ותעבוד בטווח הארוך רק עם גברים מסויימים מאד מאד - כאלו שהם מוכנים להיות עבדים נרצעים ללא תמורה, חסרי אסרטיביות, שאני לא בטוח שנשים אחרות היו מעוניינות בהן. וככל שיתארך זמן השהות שלך איתם, תמצאי שמי שמוכן להשאר איתך הם רק גברים כאלה. הגברים בעלי הערכה העצמית גבוהה, עלולים לעזוב הרבה קודם, אלא אם תלמדי, עם הזמן, לשנות את ההתייחסות שלך. אולי בלית ברירה. וזה עלול להיות מאד כואב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083