שלושה גברים - מה עושים?
לא זוגית
לשחק ברגשות
⌄
שלום,
אני בחורה צעירה בת 20ועד היום הייתי בשלוש מערכות יחסים, וכולן לא יציבות, של כמה חודשים בלבד.שמתי לב שאני לא מצליחה לתקשר טוב בגובה עיניים בקשר עם בחורים. או שאני מעצימה מאוד את דמות בן הזוג וכמעט מעריצה אותו (ונקשרת מאוד), או משחקת בעצמי דמות מניפולטיבית, או אמהית.מהר מאוד אני יוצאת גם מאיזון מוזר זה, ושוברת את הקשר. אך לרוב חוזרת בי, ורגשות חזקים צצים שוב ושוב לאורך זמן רב ואני לא מסוגלת להתנתק ולהמשיך הלאה. למרות שבסך הכול, אני מתגעגעת לא למשהו שהיה קיים, אלא לרגעים אידיליים, ולמה שהיה יכול להיות, אילו הייתי עושה אחרת.איך ניתן לשבור את המעגל הזה? מה לדעתך הסיבה להתנהגות המוזרה שלי?
ד"ר אורן חסון
גברים...
⌄
לא יקרה,
יש כל כך הרבה גברים בעולם, ומהם דגמת שלושה. זה לא מעגל, אלא היו לך שלושה מעגלים שונים זה מזה. יהיו לך יחסים טובים יותר. אין לי ספק בזה. אלא שכרגע את חוששת מדגם שאת אשמה בו, ואולי את אשמה רק בזה שאת נדלקת מהר, מתאימה את עצמך, וכאשר את מגלה שבעצם זה לא מתאים לך, את מתנתקת. ואם כל מערכת יחסים נמשכה רק כמה חודשים, תאמיני לי, את כן יכולה להתנתק.ואת צודקת, חלק ממה שתארת נובע כנראה מיצירת אידיאליזציה של בן הזוג שלך, כנראה בשל הציפיות הגבוהות שלך ממה שאת רוצה שיהיה. לומדים מהנסיון. גם את תלמדי. אחרי הכל, יש כל כך הרבה גברים בעולם, ודגמת מהם רק שלושה.