הקשר המורכב: מה עושים?
מעיין
התלבטויות
⌄
שלום
ד"ר,אני יקצר.הייתי במערכת זוגית בתווך של כמה חודשים מאושרים ביותר של חיי,אהבה ראשונה וגדולה,פגעתי בו והוא בי המון,אמון נשבר,תקופה ארוכה של ניתוק קשר לאחר הפרידה הכואבת שלו ממני שהמון זמן רדפתי אחריו בזמן שהוא דרך עליי,חזרנו לקשר לאחרונה וההתלבטות כזאת-אני המון זמן בלי בן זוג נורא רוצה אהבה וכרגע לא רואה את עצמי בזוגיות אחרת שזה לא הוא בלי קשר אליו אני לא נוהגת להכיר בחורים ואין לי קשרים ודיבורים איתם.הוא היחיד שהיה לי.אני מתלבטת אם להילחם עליו שוב למרות שאהבה גדולה כבר לא תהיה אבל לפחות להעביר את הזמן ולהיות בקשר מתמיד יום יום עם בחור בלי קשר לאהבה סתם לכייף,אני לא יודעת מה הוא רוצה ולא רוצה להיות תלותית האם זה טוב להיות בקשר כזה?ועוד עם מישהו שאהבתי מאוד?עוד התלבטות כזאת-אני בחורה נורא מינית והקשר המיני שלנו היה מאוד עשיר וטוב אני מתלבטת אם לשכב איתו כי אני לא רוצה שזה יהיה חד פעמי ואני גם לא רוצה להיות סתם בשבילו האם כדאי לחכות עם זה בפגישה ראשונה או לזרום?כי במילא משהו רציני לא ייצא אבל אני רוצה להיות איתו בקשר יומיומי אוף אני מתלבטת מבקשת עזרה תודה מראש.
ד"ר אורן חסון
להקשיב לעולם הרגשי
⌄
מעיין יקרה,
את נותנת המון מסרים סותרים:לאחר שנפרדתם, רדפת אחריו, ואת לא רואה את עצמך "בזוגיות אחרת שזה לא הוא", אבל "אהבה גדולה כבר לא תהיה". אז מה בעצם את עושה שם?חזרתם לקשר לאחרונה, אבל את מתלבטת "אם להילחם עליו שוב". אם הוא איתך, על מה להילחם?"משהו רציני לא ייצא מזה" אבל "אני רוצה להיות איתו בקשר יומיומי".הקשר המיני ביניכם היה "מאד עשיר וטוב", אבל את "מתלבטת אם לשכב איתו" ומתלבטת אם "כדאי לחכות עם זה בפגישה ראשונה או לזרום?" האם זה אומר שעדיין לא חזרתם, והפגישה הראשונה המחודשת תהיה רק עוד מעט?ואם זה כך, ואם את רוצה "לפחות להעביר את הזמן ולהיות בקשר מתמיד יום יום עם בחור בלי קשר לאהבה סתם לכייף", אז מה הבעיה? ממה בדיוק את חוששת? מהרגשות שלך? מהרגשות שלו? מהאהבה? מהכעסים?אם זה כל מה שאת רוצה, אולי כדאי לבחור מישהו שיהיה נקי מרגשות העבר. לא שאז זה יהיה נקי מרגשות, אלא שרגשות אלו יהיו חדשים. טובים או רעים, אבל לפחות הם יהיו חדשים.את בחורה צעירה, והעולם הרגשי שלך עוד לא לגמרי ברור לך, ואני חושב שעוד יותר לא ברור לך הקשר שבין העולם הרגשי שלך לעולם המיני שלך. אולי באמת כדאי לך להתנסות כדי ללמוד מה את רוצה ומה לא, אבל גם אם תתנסי יותר מדי, אולי תצרי נתק בין השניים שאני לא בטוח שיעשה לך טוב. לכי לפי מה שאת מרגישה שעושה לך טוב, והיי קשובה לצרכים שלך.
מעיין
להקשיב לעולם הרגשי
⌄
ד"ר שלום,אני מודעת לדברים הסותרים שכתבתי,וזה בגלל שאני מאוד מבולבלת.המצב הוא שאני כבר המון זמן בלי חבר,אולי שנה וחצי או יותר,וזה שאני לא רואה את עצמי עם גבר אחר שזה לא הוא זה בגלל שאני לא יוצאת בכלל מהבית ולא מכירה בחורים אין לי קשר איתם.הקטע הוא שבגלל שאני יודעת שלא יהיה לי חבר בזמן הקרוב אני מרגישה נורא בודדה רוצה קשר עם אהבה וחיבוקים ונשיקות משהו שמאוד חסר לי.לגביו עברנו המון כך שאני בטוחה שקשר של אהבה אמיתית כמו שהיה וכמו שאני צריכה לא יהיה ,אבל לפחות קשר יומיומי על בסיס שניפגש ונדבר וניצא ונתנשק זה יהיה אבל ההתלבטות אם להתחיל עם הקשר יומיומי הזה בידיעה שאני עלולה להתאהב בו שוב שאני יודעת שקשר רציני כמו שהיה כבר לא יהיה.ובקשר שאמרתי שאהבה גדולה כבר לא תהיה התכוונתי לקשר רציני,אני מתלבטת המון ולא יודעת מה לעשות\:
ד"ר אורן חסון
לחבר אותך עם העולם החברתי
⌄
מעיין יקרה,
אני לא יודע מדוע אינך יוצאת מהבית במשך השנה וחצי האחרונות. אבל אם את רוצה להגיע לקשר שיהיה רציני, אני חושב שכדאי לעבוד על זה. ואם הקשר הזה לא יביא אותך לשם, וימנע ממך לעבוד על זה, אז הוא לא רצוי. ואם את לא יודעת איך "לעבוד על זה", כדאי שתלכי לטיפול כדי ללמוד, וכדי לא להישאר זמן רב מדי בבדידות שבה את נמצאת.