שלום בית: אפשרויות ודרכים ליישוב סכסוכים
viviana
זוגיות
⌄
ד"ר אורן חסון שלום, אני חדשה היום פעם ראשונה שניכנסתי לפורום הזה וניראה לי מענין מאוד כי תמיד טוהב לעזר ביעוצים של אחרים וכמו כולם גם לי יש בעיה קטנה עים בעלי שמי קלאודיה בת 30 נשואה כבר תישע שנים . ויש לי בעיה בעלי הוא בנאדם טוב ואני אוהבת אותו אך עים כל זה הוא בנאדם קשה מאוד אפילו אמא שלו לא מיסתדרת איתו ליפעמים אני מרגישה אותו כבנאדם זר ביותר וליפעמים הוא הבנאדם הכי קרוב אני לא יודעת מה לעשות כדי להיסתדר יותר טוב אני מותרת המון למרות שליפעמים אני לא חושבת שזה צודק אבל בישביל הילדים זה שווה הכל אני בנאדם שאוהבת מאוד חברה והוא לא אני מיתחברת עים כולם ובזה יש לי המון בעיות איתו הוא בנאדם שאובססיבי לסדר וניקיון מפריעה לו ליכלוך וביגלל זה הוא מעדיף לא להזמין אנשים והבעיה העיקרית שלו היא כאשר הוא רב עים מישהו הוא לא מוכן ליסלוח הוא פשוט מיתעלם מימנו וככה קרה לו עים גיסי וזה קצת מפריד בין המישפחה אני כל הזמן מנסה להבין אותו אך ליפעמים זה כבר מעיק עלי זה מאוד מפריע לי עד כדי שחשבתי על גירושין מה עלי לעשות בקשר אליו איך אני צריכה לקבל את הדברים העים עלי להצשיך לוותר בישביל שלום הבית תענה לי בבקשה תודה קלאודיה
ד"ר אורן חסון
שלום בית
⌄
ויויאנה יקרה,
יש לך שתי אפשרויות לשלום בית, ואולי שתיים וחצי. האחת היא ללמוד לקבל אותו כפי שהוא, על הדברים הטובים שבו ועל הדברים שמפריעים לך לחיות, וללמוד להסתדר עם זה, ואולי אפילו לעשות בין הדברים את כל מה שאת יכולה ורוצה, מבלי שזה יעורר את כעסו מחד, ומבלי לעורר ויכוחים. האפשרות השניה היא להגיע ליעוץ זוגי, כדי לנסות ולשנות. ואם לא תצליחי לשנות את טיב היחסים ביניכם, וגם לא לקבל את מה שיש, נשארת האפשרות השלישית, והיא ללא שלום בית, כלומר לצאת משם. אבל יש דרך שתיים וחצי, והיא ללמוד לקבל את מה שיש מחד, אבל גם תוך כדי זה לנסות ולשנות בעדינות את היחסים ביניכם ולמתן את הכעסים שלו. זו דרך קשה, שדורשת המון סבלנות ובעיקר קבלה גם אם לא יהיה שינוי, ולא קל לעשות אותה לבד, אבל היא אפשרית.