איך להפרד מפחד
אלמונית
בבקשה עזרו לי
⌄
שלום
אני נמצאת במערכת יחסים למעלה משנה,הכל התחיל יפה מלא באהבה (כמו אצל כולם) ומזה מס' חודשים הקשר הפך להיות בלתי נסבל, ממש ככה. מריבות אין סופיות , רמת דיבור מגעילה,צעקות,קללות וממש חוסר הנאה אחד מהשני.אני יודעת שניתן להגיד אם לא מתאים אז חותכים וכאן בדיוק הבעיה שלי, היגעתי למצב שאני ממש אבל ממש מפחדת מבן זוגי אני חושבת שהוא מסוגל להכללללללל וזה גורם לי לפחדים לגבי כל דבר, מצד אחד אני כן אוהבת אותו אבל אנחנו ממש לא מסתדרים כל הזמן רבים כבר חלמנו חלומות יחד ורק מחכים להם הבעיה היא שאיבדתי את האמון בקשר הזה, ובאושר שלו בעתיד.אני מפחדת לדבר על זה אבל אני ממש מפחדת ממנו , אני מגיעה לפעמים למצבי חרדות קשים בגלל כל מיני מצבים שאנחנו מגיעים אליהם ואני ממש חסרת אונים.לא יודעת מה לעשות.
ד"ר אורן חסון
איך להפרד כאשר את מפחדת ממנו
⌄
אלמונית יקרה,
אני מבין שאת רוצה לעזוב, ופוחדת. יש דרכים שונות לטפל בעניין כזה. חלקן הוא תוך כדי עימות, ואחרות תוך כדי בריחה, ואחת – לגרום לו ללכת. האחרונה, היא יצירת מצב שבו הוא ירגיש שלא כדאי לו. זה אומר מבחינתך להכניס את עצמך לתקופה של דכאון חברתי וזוגי, ואולי גם כלכלי ("אי יכולת לעבוד") באופן מודע ומבוקר על-ידך, עד שיימאס לו כשהוא רואה שאת נטל עליו. יש לזה מחיר גבוה, אבל יש מי שעושה דברים כאלה.העימות יכול לבוא באופנים שונים, החל מלומר לו שבעצם שניכם סובלים, ושאת רואה כמה קשה לו איתך, ושאת לא מרגישה שאת יכולה להשתנות בשבילו, ולכן שאולי כדאי שתיפרדו, או באמירה חד משמעית שאת הולכת, כי הקשר הזה לא טוב לך, וכל דרך ביניים אפשרית בין זה לזה. גם זו דרך לא קלה ופשוטה, אם הוא מסרב ועלול להיות אלים (ונדמה לי שעל זה את מדברת). כאן את צריכה תמיכה, מקצועית (יעוץ פסיכולוגי לחיזוק אישי, ו/או יעוץ של אנשי מקצוע של ויצ"ו/נעמת/עובדת סוציאלית בראשות המקומית – כדי להסביר לך איך להמנע מאלימות בתהליך הזה).והדרך השלישית, שגם היא בעלת מחיר, היא תכנון העלמות, ויום אחד פשוט לא להיות שם, אלא להגיע לעיר אחרת, ארץ אחרת אם יש לך היכן להיות ומה לעשות שם לכמה חודשים או יותר, עם השארת מכתב מתאים.אני ממליץ על אחת מדרכי העימות, אבל אם את פוחדת מאלימות, את חייבת לאזור כוח ותמיכה, ולדבר גם עם אנשי מקצוע לפני שתתחילי בתהליך.
אלמונית
איך להפרד כאשר את מפחדת ממנו
⌄
הבעיה היא שגם כרגע אני נמצאת באיזה שהוא שלב של דיכאון הרבה בכי הרבה חוסר חשק ( אפילו מיני) וזה גורם לעוד יותר מריבות ועוד יותר בלאגן הוא לא מוכן לוותר הוא מענה לי את הנשמה אבל לא מוכן לוותר על הקשר הזה משחק אותה בדיבורים שנמאס לו וכו' אבל רק בפה.נמאס לי ואני יודעת שלעולם לא נסתדר ולא נהייה מאושרים יחד.מה אני עושה? בבקשה תעזרו לי בבקשה
ד"ר אורן חסון
לקחת עזרה, לא לחכות לה
⌄
אלמונית יקרה,
את אומרת לי שהדרך הראשונה (לגרום לכך שיימאס לו ויילך) לא עובדת. אם כך, חשבי היטב מה משתי הדרכים האחרות תתאים לך יותר. ונדמה לי שאת התשובה תמצאי בפיסקה השניה בתשובתי אליך - את זקוקה לעזרה? (התשובה היא: כן, את זקוקה לעזרה!) - אז דאגילקחתאותה. היא לא תבוא לבד.
אלמונית
לקחת עזרה, לא לחכות לה
⌄
איזה עזרה? איפה? אני נמצאת במצב של חוסר אונים מוחלט , אני מפוחדת ממה שיהיהאני רק מתפללת שכל זה יגמר כבר זה כמו סיוט.מצד אחד לא טוב לשנינו ומצד שני זה לא נגמר האם אותה עזרה שאתה מדבר עליה תעביר לי את הפחד ממה שדיברנו עליו?כי אני ממש חושבת שגם אם זה יגמר אז אני אפחד ללכת עם אנשים ואפחד לצאת ובכלל לחיות.
ד"ר אורן חסון
למצוא עזרה. היא לא תבוא לבד
⌄
אלמונית יקרה,
כתבתי לך למי לפנות. אם את לא יודעת איך לעשות את זה, טלפני לער"ן (עזרה ראשונה נפשית), שתמצאי בכתובת הבאה:http://www.eran.org.il/main.asp