שיתוף פעולה עם בן זוג: טיפים מפורום

תאריך פנייה: 09.04.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיה
מתח בין משפחה וקריירה
09.04.2014 • 02:29

שלום,
ככל הנראה הנושא הבנאלי מכולם- בעלי ואני מתווכחים כמעט על בסיס יומי בעניין המתח שבין העבודה לבית
אני כרגע לא עובדת כי יש לנו שלושה ילדים קטנים (הדגולה בת שלוש וחצי והקטן בן ארבעה חודשים, בינהם יש עוד אחד), ואנחנו נמצאים בשליחות בחו״ל מטעם העבודה שלו כך שאין לי עזרה מהמשפחה והחברים, אני כל היום בבית עם שני הקטנים, והגדולה חוזרת מהגן בצהריים (מטעמי חיסכון- העבודה לא משלמת על גן לילדים מתחת לגיל 3 והגנים פה מאוד מאוד יקרים)
נוצר מצב שבו אני סופרת את הדקות עד להגעת בעלי הביתה (סביבות 6 וחצי) ומאוד כועסת כשהוא מאחר, אני עדין מתעוררת בלילה ומגיעה לערב כל יום תשושה מעייפות
הוא מצידו טוען שהוא נמצא בלחצים מטורפים וכל יום שהוא עוזב את המשרד בשעת הסיום גורם לו להשאיר נושאים חשובים פתוחים שגורמים לתקלות
העניין גורם למלחמות בלתי פוסקות של ״מי מקריב יותר״ וכך גם בזמן המועט שנשאר אנחנו רק מתווכחים, לפעמים גם מול הילדים, והאווירה בבית מאוד עכורה
ברור לי ששנינו מרגישים שאנחנו משקיעים הכי הרבה שאפשר ולכן מצפים לכל ההבנה וההכלה מהצד השני, וכשזה לא קורה (כי כל צד מרוכז בקושי שלו) נוצר המון מרמור וכעס
מקווה למצוא פיתרון שיחזיר את החיוביות והשמחה לביתנו...
תודה

ד"ר אורן חסון
איך לגרום לבעל לשתף פעולה?
12.04.2014 • 19:27

מיה יקרה,
לפני כמה שנים ניהלתי שיחה על כך עם מישהי בפורום, שהיתה בדיוק במצבך. העמקנו אז בשיחות הלוך ושוב, והיא חזרה אלי כשבוע וחצי לאחר השיחה הראשונה גם עם מסקנות מעשיות. אנא קראי את שני חלקי השיחה. הלינקים מצויים בדף באתר שלי, תחת הסעיף "חיזוקים חיוביים" שבצד ימין למטה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083