בקשות ותמורה בזוגיות

תאריך פנייה: 08.04.2014 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
ר
בקשה תמורת בקשה האם זה נכון ?
08.04.2014 • 15:48

שלום
אני בת 24 יוצאת עם בחור כבר חצי שנה . כשאני מבקשת ממנו שיוציא את המצלמה מהמחשב בחדרו או יתן לי לראות שיחות בטלפון שלו או בפייס .. כל בקשה שלי ..היא בויכוח של מה את עושה בשבילי תעשי את גם קודם מה שאני אבקש ... לי אין בעיה לעשות את בקשותיו אבל האם זה הנכון שתמיד שאבקש משהו זה יבוצע רק אחרי ויכוח ? האם אין בחורים שפשוט ממלאים את בקשתם של חברתם ללא בקשה שלהם מידית גם ? לפעמים אני פשוט מנסה אותו באיזה בקשה שלי אליו .. והוא מתעקש למרות שבסוף הוא עושה את זה .. אבל מזהיר שגם אני אצטרך לעשות את מה שיבקש .... אין לי נסיון עם בחורים אבל האם ככה זה נורמלי ? כי חוץ מזה אנחנו מסתדרים .

ד"ר אורן חסון
בקשה ותמורה
09.04.2014 • 21:49

ר יקרה,
יש כאן שני עניינים שונים שמעורבים בשאלה שלך. האחד הוא שעל כל בקשה שאת מבקשת, הוא דורש תמורה. כשאלה כללית - לא, זה לא מחוייב המציאות. בני זוג רבים ישמחו לסייע לבנות זוגן בבקשותיהן, מבלי לדרוש דבר בתמורה. לפחות לא כהתחייבות, אם כי בדרך כלל בזוגיות די מצפים ליחסי גומלין, מה שנעשה הכי טוב כאשר זה נעשה מתוך רצון טוב וספונטני, ולא מתוך עשיית חשבונאות.אבל הצד השני שאני קורא במכתבך הוא סוג הבקשות שלך - את רוצה לחדור לפרטיות שלו, של הטלפון או הפייסבוק. את לא סומכת עליו. אולי בגלל תחושת האי נוחות שהוא מקבל מבקשותייך, הוא גם מגיב באופן שמבטא את אי שביעות הרצון שלו. ובמילים אחרות - הרבה תלוי גם מה את מבקשת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083