שיתוף סודות בזוגיות: מה לעשות?
מיטל
סיפורים מהעבר
⌄
אני בת 27 ונמצאת עם בן זוגי יותר משנה. כשלושה חודשים אחרי שהכרנו, יצא וסיפרתי לו כי בעברי שכבתי עם שני גברים בו זמנית. מאז הכל התהפך והוא לא מסוגל להניח לנושא. הוא שם לו למטרה לפגוע בי כמו שאני פגעתי בו בכך שסיפרתי לו. הוא לא שוכח ולא סולח וחיי לצידו הם סבל. לא עובר כמעט יום שבו הנושא לא עולה והוא מתעצבן וממרר את חיינו. אני אומרת לו שיניח למחשבה, הוא אומר שאינו מסוגל. שאני קילקלתי ולכן אני זו שצריכה לתקן. אבל אין לי מושג איך יוצאים מהמצב האומלל הזה בלי שיתוף הפעולה שלו. אנחנו על סף פרידה כי אני לא מסוגלת לסבול את זה יותר ואני לא רואה את הסוף. אנו רוצים ללכת ליעוץ זוגי. האם יש לנו סיכוי?
ד"ר אורן חסון
סולם
⌄
מיטל יקרה,
אני לא יודע מה גרם לך לספר את מה שסיפרת, אבל כאשר מספרים סיפור כזה לבן או בת זוג שהם קצת חרדתיים או אובססיביים, יש לזה מחיר, ולפעמים מחיר כבד.את לא יכולה לתקן. הוא אולי משתמש בזה כדי לשלוט בך, כי זה נותן לו לפחות סיפוק מסויים, אבל במצב העניינים הנוכחי גם הוא לא בדיוק מאושר מהעניין, וזה הטוב ביותר שהוא יכול להוציא ממצב רע. היחיד שיכול לתקן זאת, זה הוא, אם כי שיתוף פעולה שלך כן יכול לעזור. אם חשובה לכם הזוגיות שלכם, לכו ליעוץ זוגי. אבל קחי בחשבון שייקח זמן להתגבר על זה, אם בכלל. עם זאת, יכול בהחלט להיות שהוא מחפש סולם לרדת מהעץ, ונקודת מבט חיצונית של יועץ זוגי, תוכל לספק לו את הסולם שבעזרתו, לאחר הרבה מחאות, הוא יוכל לרדת.