שיקרה לך? הסיבות וההתמודדות

תאריך פנייה: 04.05.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מ.
שלום אני צריך יעוץ
04.05.2010 • 22:44

הייתה לי חברה במשך שנה. לפני כארבע חודשים היא החליטה שניפרד קיבלתי את זה מאוד מאוד קשה. בשמך כל הארבע חודשים האלה עשיתי הכל בשביל להחזיר אותה אלי אבל ללא הצלחה.לפני כחודשיים היא היתקשרה ואמרה לי שהיא רוצה להתנתק בשביל לחזור על הדברים(היא שיקרה)שבוע שעבר היא הרימה לי טלפון דיברנו קצת והשיחה התגלגלה מפה לשם הגענו לזה שיש לה מישהו כבר חודשיים זה מאוד פגע בי והעליב אותי שהיא שיקרה לי בצורה כזאת.אני מנסה במשך כל השבוע הזה לקבל ממנה תשובות למה היא עשתה דבר כזה, אם זה מה שאני שווה בעינייה. והיא אומרת כל פעם מחדש שאני מאוד יקר לה ושהיא לא רוצה לאבד אותי.מה אני צריך לעשות איתה? אני אבוד עצות.. אני מאוד אוב אותה אבל פגוע מאוד מה צריך לעשות בשביל שנחזור???

ד"ר אורן חסון
לתעל אנרגיות
06.05.2010 • 00:28

מ יקר,
כנראה שהסיבה שבגללה היא שיקרה לך היא פשוטה: היא רצתה לעזוב ולא נתת לה. הפעלת מניפולציות רגשיות, במקום לתת לה ללכת. הדרך היחידה שהיא היתה יכולה להעזר בך כדי להרגיע אותך, ולחיות את חייה, היתה לשקר לך. לא כל כך איפשרת לה דרך אחרת.קל להאשים אותה בזה, אבל גם לך יש בזה חלק לא קטן, כי ניסית לכפות את עצמך עליה. עד שגילית את זה, לכאורה, הצדק היה שלה: אם היא רוצה ללכת, אתה לא יכול להחזיק אותה בכוח. עכשיו, כשגילית שהיא שיקרה לך, לפחות יש לך הצדקה מוסרית, לכאורה.ובסוף המכתב אתה מציג את זה כאילו שעתיד הקשר תלוי בך, ואיך אתה יכול לעשות זאת כאשר אתה פגוע. כאילו לא נפגעת מלכתחילה, כשרצתה להיפרד ממך.זה קשה. זה פוגע כשלא רוצים אותך. עזוב את עניין השקר כי קשה להאשים אותה בזה. היא פשוט לא היתה חזקה מספיק מולך, ולא נחרצת מספיק, בגלל שהיא טובה, ולא רוצה לפגוע בך. השקר, עבורך, הוא רק תרוץ לכך שכואב לך יותר, כאשר הכאב הממשי הוא לא השקר, אלא שיש לה מישהו, ושאבדן הקשר הזה הוא סופי.אם היא לא רוצה, אתה צריך להמשיך הלאה. זה לא קל, אבל מתוך זה אתה יכול לצמוח וללמוד להיות חזק, ולא להיכנע לדכאונות ולעצב. מאז שנוצרו קשרים, נוצרו גם פרידות, יש חיים גם אחרי פרידות. קח את זה, ואת האנרגיה שנתנה לך הפגיעה הזו, ולתעל אותה כדי להתחיל לחיות מחדש.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083