שיקום רגשי לאחר פרידה
מתוקה
כאבי לב
⌄
שלום
דוקטור חסון אני בת 40 החבר שהיה לי בן 43 כתבתי לך כבר בעבר עליו על זה שהוא אף לא ידע מה זאת אהבה איך לגשת לבחורה איך להתחיל ואני חייבת לציין שהעצות שנתת לי עזרו לי חלקית אבל לייעוץ הוא כנראה לא רוצה ללכת לטיפול זוגי אין בכלל על מה לדבר ולאחרונה הטיל עליי פצצה שכמעט הרגה אותי שהוא רוצה שנהיה רק ידידים טובים המצב הנפשי שלי לא טוב כי אמא שלי איננה ואבא שלי במקום שיקומי ואני זקוקה לחבר שיתן לי יד חיבוק ליטוף נשיקה והוא החבר הרציני הראשון שלי אחרי הרבה זמן שלא הייתי בשום קשר מה לעשות דוקטור אני כל כך נקשרתי אליו ולמשפחה שלו וכל כך אוהבת אותו לא רואה את עצמי ממשיכה בלעדיו הוא כל כך חשוב לי ויקר לי ומרגישה כאילו הוא הכניס לי סכין ללב וסובב אותה כשאמר את הדברים האלה מה עושים בבקשה תן לי עצה כי אני לא יודעת כבר מה יהיה הלאה אני על הקרשים ממוטטת עייפה סחוטה בבקשה תענה לי בהקדם האפשרי תודה רבה
ד"ר אורן חסון
שיקום, איתו או בלעדיו
⌄
מתוקה יקרה,
לא תמיד זו אמירה סופית. קיימת האפשרות שהוא יחזור בו לאחר זמן. אלא שגם אם זה יקרה, את יכולה להבין מזה דבר אחד חשוב, והוא שיהיה קשה לסמוך על היציבות שלו, לפחות בזמן הקרוב (כאמור, אם הוא יחליט לחזור).אבל אני קורא את דברייך, ואת העוצמה שבה את חשה את הדברים, ומתוך זה אני חושב שאת זקוקה לעזרה. לעזרה הזו, טיפולית, הפורום לא יסייע. את זקוקה ליותר מזה, ולליווי לזמן מה. במצבך הנפשי הנוכחי, כל מה שאגיד אחרת, יהיה קלישאות, כמו לחפש חברה, למצוא לך עיסוקים, לשמוע מוזיקה, לעשות ספורט. כל זה נכון, אבל אני חושב שאת כל כך עמוק באכזבה ובאבל, ואולי גם בכעס, שאת זקוקה קודם כל לתמיכה הנפשית.וחבל שלא נתת לי קישורים להתכתבות הקודמת. אם אני לא טועה, אתם גם גרים רחוק זה מזה, מה שגם לא מסייע ליצירת קשר. אני באמת לא יכול לסייע יותר מזה כאן, כי את זקוקה לשיחות הרבה יותר מעמיקות, כדי להסביר גם את כל מה שהיה ביניכם, מתחילת הקשר, גם את מצבך החברתי, הכלכלי והנפשי, ועוד ועוד, כדי לעשות ניתוח טוב יותר, וכדי שאפשר יהיה להגיע לשיקום העולם הרגשי שלך, בין אם איתו ובין אם בלעדיו. לא הוא זה שחשוב בחיים שלך, את היא זו שחשובה בחיים שלך. אני מבין שכרגע את כורכת את שני הדברים ביחד, ומאמינה שהוא הדרך לאפשר לך חיים מסופקים, אם לא מאושרים. אבל מה שחשוב הוא להגיע לאותם חיים מסופקים, אם לא מאושרים, בכל דרך שהיא, איתו או בלעדיו. ולכן העבודה שיש לך לעשות.