שיקום רגשי: החלפת רגשות ישנים

תאריך פנייה: 04.02.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
רוני
איך להמשיך הלאה
04.02.2011 • 02:02

שלום,
אני בן 30, סטודנט בשנה האחרונה לתואר. לפני כחצי שנה נפרדה ממני בת זוג איתה הייתי למשך שנתיים, כשבשנה האחרונה לקשר גרנו ביחד.החודש הראשון אחרי הפרידה היה מאוד קשה, אך עם הזמן המשכתי הלאה וגם יצאתי עם מישהי אחרת לתקופה קצרה, כשלאחר מכן נפרדנו.בסיום הסמסטר, לאחר שהאקסית ואני היינו בניתוק, הרגשתי שוב געגועים מאוד חזקים אליה. סיום הקשר שלנו היה לא טוב, בעיקר בגלל שעברתי תקופה קשה במהלכה לא השקעתי בקשר וזוגתי לשעבר מאוד נפגעה מכך.נפגשתי איתה פעמיים מאז ודיברתי איתה על הגעגועים, אך מבחינתה היא לא מעוניינת בקשר איתי. ברור לי הגיונית שהקשר לא עבד ולא היה טוב, אבל רגשית קשה לי להמשיך הלאה, היות שהיא היתה חלק מאוד משמעותי בחיים שלי. כבר היו לי חברות בעבר אך היא היחידה איתה רציתי להיות בקשר ממושך ולגור ביחד. משאר החברות אני נפרדתי כי איבדתי עניין בקשר.לא ברור לי למה הגעתי שוב למצב של געוגועים לאקסית והייתי רוצה לקבל עצה לדבי איך להמשיך הלאה.האם אפשר לקבל כמה עצות טובות ?

ד"ר אורן חסון
החלפות...
05.02.2011 • 20:58

רוני יקר,
אין תחליף לשיקום רגשי בהחלפת רגש ישן ברגש חדש. אבל בשביל זה אתה צריך להחליט שאתה מוכן, ולפחות מוכן לנסות. גברים רבים, המחוברים פחות לרגשותיהם ממך, כשירגישו צער, ואכזבה, ילכו לקרוע את העיר ולנסות קשרים חדשים מיד לאחר סיום הקשר הקודם, מתוך מחשבה שזה מה שייקל עליהם. האמת היא שבדיוק כמוך, גם הם בשלב כזה אינם מחוברים רגשית, רק שאינם מודעים לכך. אלא שאת המודעות שלך לקחת עוד צעד קדימה, והיא לא מאפשרת לך ליצור קשר חדש ולהתקדם. נסה, אם כך, להתחיל בקשרים חדשים גם מתוך מודעות שכנראה שזה לא יהיה זה, כי אתה עוד לא מוכן. אבל אתה צריך לתרגל יצירת קשרים חדשים, ולהתרגל למגע עם אשה חדשה. אנשים (גברים ונשים) מתישהו, עושים זאת כל הזמן. עכשיו תורך, ונסה עד כמה שאפשר גם להיות הוגן עם הצד השני. ואולי, במקרה, תגלה את הריגוש, ואולי אפילו עניין בצד השני, ותמשיך משם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
רוני
החלפות...
06.02.2011 • 00:38

תודה רבה ד"ר חסוןאני אמשיך הלאה בדיוק כפי שיעצת.כל הכבוד על העזרה שאתה נותן כאן!