קושי בשיחות טלפון בזוגיות
ענבל
האם לתת עוד צ'אנס לקשר?
⌄
אורן שלום, אני בת 25 ולפני כחודש וחצי התחלתי לצאת עם בחור שגדול ממני בקצת. מאז ועד היום יוצא לנו להיפגש בממוצע פעם באמצע השבוע ופעם בסופש ובמהלך השבוע מדברים שיחות טלפון קצרות. הבחור עובד עד שעות הערב המאוחרות ומגיע בממוצע בסביבות שמונה הביתה. במהלך היום אנחנו לא מדברים כלל בטלפון מכיון שהוא טוען שהוא צריך להרכז בעבודה וזה ברור ומקובל אבל גם כשהוא מגיע הביתה הוא לעיתים לא מתקשר או דוחה את השיחה לדבר האחרון שהוא עושה לפני שהולך לישון דבר המפריע לי מאוד מכיוןשנותן לי תחושה שאני בעצם אחרונה בסדר עדיפויות. כאשר מדברים לעיתים הוא כבר ממש עייף והשיחה קצרה מאוד בערך מספר דקות בודדות. הוא לא אוהב לשלוח הודעות בפלאפון ובעצם נוצר מצב שנפגשים מעט וגם כמעט ולא מדברים.לזכותו יאמר שכאשר אנחנו יחד הוא נותן לי את היחס הראוי וכיף לנו אבל, אני לא בטוחה שאפשר ליצור ככה יחסים לטווח ארוך. מאוד חסרה התקשורת השוטפת של יותר משיחה של כמה דקות ביום. לפני כשבוע דיברתי איתו על הנושא ואמר שינסה לשפר וזה לא כל כך בא לידיי ביטוי. השאלה שלי היא כזאת: האם כדאי לנסות ולהסביר לו שעל אף שכיף לי לבלות איתו החוסר ביותר דינמיקה בזמן שלא נפגשים חסרה לי? או שכנראה המצב לא ישתנה ועליי לקבל את זה ולהחליט לוותר על הקשר?אשמח לעצה
ד"ר אורן חסון
קושי בשיחות טלפון
⌄
ענבל יקרה,
האמת היא שיש אנשים המתקשים להתחבר בשיחות טלפון. הם מסתדרים יפה פנים אל פנים, אבל שיחות מרחוק אינן קלות להם. כך שיכול להיות שזו הבעיה עם בן זוגך, ולא חוסר עניין שלו בך. בדקי איתו אם זה אכן משקף את התחושות שלו, ובהתאם, החליטי אם זוגיות כזו תתאים לך או לא. יתכן שתחליטי שלמרות הצורך שלך, אם זה לא משהו המכוון נגדך, אלא משהו אישי שלו, תצליחי להתמודד עם זה, מתוך הבנה שזה לא אומר דבר על היחסים ביניכם. ויתכן שתחליטי שזה לא מתאים לך. הרי את מכירה היטב את הצרכים שלך, ולכן ההחלטה אם את יכולה להתמודד עם זה או לא, צריכה להיות שלך בלבד.