שיקום יחסים: איך להתמודד עם העבר?
מבולבלת
להיות או לא להיות
⌄
שלום
דר' חסון,אני בת 27 ובעלי בן 30. אנחנו נמצאים כשנתיים ביחד ואין לנו ילדים. אני נשואה מזה כשנה וחצי. התחתנתי עם בעלי לאחר 7 חודשי היכרות בחודש הרביעי להריוני שהיה מתוכנן ומרצון משותף של שנינו. עקב עבודתו של בעלי במהלך החברות וההריון שנמשך עד חודש שישי ונפל, התראנו בממוצע כשבוע בחודש-חודשיים וחשבנו שהכל טוב ויפה. כחודש לאחר סיום ההריון עברנו להתגורר בארה"ב מטעמי עבודתו ומאז הכל התדרדר. לטענתו, הייתי מאוד קשה בתקופת ההריון כלפיו עד כדי כך שהוא חשב להתגרש (כחודש לאחר החתונה), אך לא רצה לעשות זאת בכדי לא לפגוע בהריון. התגלעו ביננו ויכוחים בלי סוף באשר להריון הבא, אני שקעתי בדיכאונות עקב איבוד ההריון הראשון והייתי משוכנעת שרק הריון נוסף יוציא אותי מזה ואילו הוא שלא יכל לחשוב על הריון נוסף התרחק ממני מחוסר אפשרות להתמודד איתי. המצב נמשך כ-8 חודשים והיחסים התדרדרו לתהום שנפערה ביננו. לבסוף החלטנו להתגרש וחזרתי לארץ. לאחר שלושה חודשים בארץ החלטנו לנסות שוב לשקם את היחסים וחזרתי לארה"ב אך זה לא החזיק מעבר לשלושה חודשים ושוב אני כאן. כרגע אנחנו פרודים כחודשיים ושוב ישנם מגעים לחידוש הקשר וכאן אגיע לשאלה שלשמה אני כותבת אליך:בעלי ואני הגענו למסקנה שבעצם מעולם לא הייתה לנו תקופת חברות אמיתית שבה בדר"כ בני הזוג מבססים בינהם את היחסים ולומדים להכיר טוב, אנחנו הכרנו בעצם ביום שעברנו לארה"ב להתגורר ביחד, לאחר הנישואים ולאחר טראומה קשה. חשבנו להתגרש בכל מקרה ולחזור לחיות ביחד ולשקם ביננו את האמון והזוגיות ע"י חיזור מחדש וליבוי של ההתלהבות.הייתי מאוד רוצה לדעת עד כמה הגיוני, נכון או אפשרי הדבר אם בכלל. האם באמת אפשר לעשות reset ליחסים ולהתחיל מחדש???
ד"ר אורן חסון
reset לרגשות
⌄
מבולבלת יקרה,
עברתם שניכם הרבה גלגולים, כעסים, עליות, מורדות ופגיעות זה בזה. אין ספק שהעבר שלכם ימשיך לרדוף אתכם גם אם בראש אתם יודעים לומר לעצמכם שאתם רוצים להיות ביחד, ומוכנים לעשות מאמץ כדי להכיר זה את זו בתנאים טובים יותר. אלא שהטינה שהצטברה, וציפיות לנפילות בעקבות כך, ובדיוק באותם מקומות צפויים שבהם נפלתם קודם, יהיו בעוכריכם, כי למרות רצונכם, אני חושש שיהיה לכם קל לראות סימנים של נפילה במקום שהיא עוד איננה. כלומר, שנסיון העבר שלכם, יקטינו את האפשרות לציפיות אופטימיות, שהן כל כך עוזרות בבניית יחסים.לכן, הפתרון הקל הוא לומר לעצמכם: או קיי, אז בוא/י ונתחיל מההתחלה עם מישהו אחר. פתרון זה קל לפחות באשר ליחסים ביניכם, אני לא בטוח שהוא קל לכם ביחסים עם שאר העולם, כלומר, הוא תלוי בתחושות שלך על הצפי שלך ביחסים עם גברים אחרים, ובתחושות שלו על הצפי שלו ליחסים עם נשים אחרות. כי הרי, לו היית יודעת שבתוך שנה את מוצאת לך מערכת יחסים חדשה, שבה תרגישי בדיוק אותו הדבר או טוב יותר, ובלי משקעי העבר, הרי היית הולכת על זה, לא כך? ולכן, את מערכת ההחלטות שלך את בונה על סמך תחושת העבר שלך איתו ובלעדיו, ועל סמך הצפי לעתיד, גם כן איתו או בלעדיו, הן לטיב היחסים העתידיים, והן למועד שבו תצליחי להגיע לכך. לעשות reset, ולאתחל את היחסים מחדש לא תצליחו. אבל יש סיכוי שתצליחו לשקם את היחסים שביניכם, ובתנאי שתעמדו בלחצים של הרבה מאמץ רגשי, ושל רצון טוב ואופטימיות המחוייבים לכך. עד כמה הסיכוי הזה טוב, קשה לי להעריך. ליווי התהליך עם אדם מקצועי, בייעוץ זוגי, יכול להגביר את הסיכויים ולסייע לכם להתגבר על המוקשים ועל המשקעים.