הטרדה מינית במקום עבודה: מה לעשות
מתוסכלת
לא יודעת מה לעשות
⌄
שלום
ד"ר אורן חסון.אני בת 33, נשואה כשנה לבעל מקסים שאני מאד מאד אוהבת.לי ולבעלי בסה"כ יש זוגיות מאד טובה.לפני כשנה התחלתי עבודה חדשה שאני מאד אוהבת. תפקיד בכיר , משכורת טובה וכל מה שיכולתי לבקש...כמו שאומרים.לצערי, בחודשים האחרונים אני נמצאת בפחד ובבלבול.יש לי בוס שמנסה לפתח איתי רומן, בתחילה ניסה לנשק אותי ועצרתי אותו, ניסיתי בדיפלומטיות לומר לו שאני מאד מעריכה ואוהבת אותו כבנאדם וכבוס אבל לא מעבר לכך.לאט לאט הוא יצר סיטואציות שניהיה לבד ושוב ניסה ניסה ליצור בנינו אינטימיות.מצד אחד אני מאד אוהבת את עבודתי ומצד שני הוא הבוס הישיר שלי.מצד אחד אמרתי לו שאין לי עניין אבל עשיתי את זה מאד בעדינות ע"י כך שאמרתי לו שאנני יכולה לשקר לבעלי, שהזוגיות עם בעלי מאד חשובה לי אך יחד עם זאת הסברתי לו (לבוס)שהוא חבר מאד טוב שלי ואני רוצה שכך זה יישאר רק בלי שום מגע פיזי.בקיצור, לא הייתי תוקפנית ובאיזה מקום אולי עודדתי אותו. אבל את כל זה עשיתי מהפחד לאבד את עבודתי.היום המצב כזה שהוא הבין שאנני מעוניינת ויחסו אלי מאד קר.הנושא מאד מפחיד אותי כי אני כן רוצה לשמור על קרבתו (לא אינטימי/פיזי) הוא מקנה לי בטחון בעבודה, אני לומדת ממנו הרבה וללא ההטרדה המינית הוא יכול להיות חבר טוב.לפני ההטרדות המיניות ייצרנו מערכת יחסים חברית מעבר לעובד בוס.ואני חוששת שבגלל סירובי אני יפוטר. (ע"פ שאני מבצעת את תפקידי כהלכה).לבוס שלי אין ממונים כך שאיני יכולה לפנות לאף אחד במסגרת עבודתי.אשמח לקבל את תגובתך לנושא.
לי
הייתי בסיטואציה דומה
⌄
תפקיד מעולה, חברה גדולה ונחשבת, ומנכ"ל חרמן.בהתחלה סירבתי בנימוס ובעדינות, אח"כ באסרטיביות מהוססת, בסוף כמעט בתקיפות.אחרי שה"לא" שלי הובן סוף סוף, הוא היה קר ומתנכר תקופה מסוימת, וגרם לי לתחושת חוסר ביטחון קשה. הבנתי את המשחק שלו. אחרי בערך חודש של הרגשה רעה, השתתפתי בישיבה כלשהי שגם הוא נכח בה, ובהקשר של אחד הנושאים שעלו בישיבה, זרקתי שאני מקווה שאצלנו בחברה לעולם לא נצטרך לפנות למשטרה על הטרדות מיניות. האמירה היתה כללית ובהקשר אחר, אבל גם מכוונת ומדויקת אליו, ואכן- המסר עבר! אמנם הוא לא חזר להיות חם וחברי כמקודם- אך יחסו נעשה קורקטי ובלתי עויין, ועבודתי בחברה נעשתה קלה ונעימה בהרבה.
ד"ר אורן חסון
הטרדה מינית
⌄
מתוסכלת יקרה,
מבחינה חוקית אסור לו, כמובן, לפטר אותך בשל כך. מבחינה חוקית גם אסור היה לו מראש להטריד אותך.אם את רוצה לשמור על יחסי עבודה תקינים, וזה הדבר החשוב לך, ואם כאשר הם לא יהיו תקינים את מוכנה לעזוב בשקט, נסי אולי להשאיר לו מכתב על השולחן שבו תבהירי מה את מרגישה. לא מכתב מתנצל, אבל מכתב שבו תסבירי לו שהגעת למשרד הזה כדי לעבוד, את מעריכה אותו מאד כמעסיק וכאיש מקצוע, אבל אין לך בו שום עניין רומנטי. ולכן, את מקווה שנסיונות החיזור שלו הם דבר שהיה ונסתיים, ואת רוצה לחזור ליחסי עבודה תקינים, וזה בלבד. ואנא, נסי למצות את המכתב ברבע עמוד מודפס לכל היותר, ענייני, וללא התנצלות. קחי בחשבון שבמצב העניינים הנוכחי, כשהגעתם למקום שממנו אין תזוזה, מכתב כזה יכול גם לא לעזור. יכול להיות שהזמן הנכון לעשות זאת הוא רק אם וכאשר הוא יחזור לסורו, אבל לי אין לי כל הערכה מה הוא יעשה הן במצב העניינים הנוכחי, והן במצב העניינים שבו הוא מבין סופית, למשל, בעקבות המכתב שלך, שאין לזה סיכוי.אבל אם את חושבת שהבוס שלך אינו יכול לחיות עם מצב ביניים (כלומר, כאשר את עובדת אצלו ובין ביניכם אינטימיות), התייעצי עם נעמת, ויצו או עורך דין, והגישי תלונה, בין אם כדי להבטיח את מקום העבודה, או כדי לקבל פיצויים במקרה של פיטורים לא מוצדקים.