החלטות של בת: עצמאות ומרחב טעויות
חוי
מבולבלת ונבוכה
⌄
שלום רב
!!!ראשית ברצוני לציין שאני סומכת מאד על חוות דעתך שעד עתה רק האירה את דרכי.חן !חן!שאלה לי קטנה:מה עושים?ביתי נפרדה מבעלה,חזרה לנסיון ושוב נפרדה.אני אלמנה ולצערי הסבל לא מסתיים.הצעת לי להציב גבולות וכך אני עושה,אני מממנת כמעט הכל וסוף סוף עומדים לסיים את הגירושין בנובמבר,מתאום היום טלפון-ביתי מספרת לי שהיא מבולבלת והיא שוחחה עם בעלה והוא מבטיח להשתנות:ישים לב לתינוק,יתן לה כסף ויתייחס אליה יותר ,מה עושים?הרי הוא לא ישתנה ואני פשוט רצתי אתה חודשים כדי שתקבל הבטחת הכנסה ומזונות ושקט בביתה והילד גודל למופת,ללא מריבות והתפרצויות של אביו.אני בבעייה,תמיד תומכת ומייעצת וברור שהייתי רוצה שהזוגיות תצליח אך כל בן אנוש נורמאלי מבין שאסור לה לחזור למערכת יחסים כה הרסנית,אני מזועזעת ומבוהלת ומנסה לדבר אל השכל הישר של ביתי ששוב נופלת למלכודת של בחור אומלל שכנראה נהנה לאמלל גם אותה.הפעלתי פרוטקציות למענה והזזתי הרים כדי שיהיה לה שקט ופתאום...היא חושבת לחזור אליו והוא מבטיח שישתנה.כאילו..דה...אני מרגישה שהייתי קמה ונעלמת.איך אדם מזיק לעצמו בכוונה?מה יקרה אם הם יחזרו וכל הסיפור של ביטוח לאומי ייעלם ואחרי חודש ייפרדו?תודה על ההקשבה.חוי
ד"ר אורן חסון
מרחב הטעויות
⌄
חוי יקרה,
עד עכשיו עניתי לך לשאלות שעניינן היה בעיקר את. כרגע את שואלת אותי על דבר שעניינו הוא בעיקר הבת שלך. לכן אולי התשובה שלי תמצא חן בעינייך פחות. פעלת הרבה למען הבת שלך, כדי לעזור לה לעשות מה שלדעתך היה נכון בשבילה. אלא שאת ההחלטות שלה הקשורות לחיי המשפחה שלה היא צריכה לעשות לבדה. את יכולה לייעץ לה, אבל רצוי מאד, למענה, שתלמדי לקבל את ההחלטות שלה גם כשאינך מסכימה איתה. לא היית רוצה שאימך היא זו שתחליט בשבילך עם מי לחיות ומתי, גם אם היית יודעת שאת עלולה לעשות טעויות. היית רוצה לעשות את הטעויות שלך בעצמך, ולא שמישהו אחר יטעה בשבילך.הניחי לבת שלך להחליט, ותני לה גיבוי ואת הכלים להצליח הכי טוב עם ההחלטה שלה, גם אם אינך מסכימה לה. אבל יחד עם זאת, שמרי על ההחלטה הקודמת שלך – עזרי לה ככל שמתאים לך, מבחינת השקעת הזמן והכסף, אבל לא עד כדי איבוד העצמיות שלך. ותני לה לחפש את העצמאות שלה. יכול להיות שעד היום את עזרת לה להיות כל כך תלויה בך בכך שהצעת את עזרתך בכל דבר ועניין, ואולי אפילו לחצת עליה לפעול לפי שיקול דעתך, עד שהפסיקה לסמוך על עצמה. כפי שתארת את מצב היחסים ביניכן, היא צריכה ללמוד להיות עצמאית ולסמוך על השיפוט שלה ועל היכולות שלה. את יכולה לעזור לה ללמוד את זה רק אם תתני לה את מרחב ההחלטות, ובכלל זה גם את מרחב הטעויות שהיא תעשה בעצמה, ושהיא תלמד להתגבר עליהן ולתקן. היא לא יכולה ללמוד להיות עצמאית ולקבל בטחון אם לא תתני לה גם את האפשרות לטעות. היא צריכה ללמוד לבחון את הדברים בעצמה בכל שלב, ולעשות את ההחלטות שלה לבד. עצתי היא שתתני לה. ואם זה לא יעבוד, תני לה גם יותר עצמאות בתהליך השיקומי שלה.