שיפור תקשורת זוגית: טיפים והמלצות
אמא טריה
זוגיות שהולכת דועכת
⌄
שלום רב ,
אני זקוקה קשות למבט חיצוני ולעצה איך לנהוג עם בעליאני אתן רקע כללי, אני בת 28 נשואה לבעלי כבר שנתים וחצי, בתחילת שנות נשואינו הכל היה בסדר גמור מבחינתי ומבחינתו כיוון שכל מה שקשור לבית נפל עלי , נכנסתי להיריון והכל המשיך להיות רק עלי לצערי ההיריון לא החזיק מעמד ובחודש החמישי הייתה לי לידה מוקדמת והתינוק נפטר לאחר שעתיים, חודש אחרי הלידה נכנסתי להיריון שוב (היריון מתוכנן), ההיריון היה קשה עם הרבה סיבוכים (תפר צווארי, צירים מוקדמים ועוד)בזמו ההיריון הוא היה עוזר לי בבית,גם יותר רגיש ונגיש מבחינת רגשית, תודה לאל נולדה לנו תינוקת מדהימה,אך מאז שהיא נולדה הוא לא עוזר לי בכלום, הוא רק מעיר ורק נותן ביקורת.הוא טוען שאני רגישה מדי, שזה לא מתפקידו לעזור לי בבית, שרק אם בא לו הוא יעזור ,ואני מנגד אמורה לטפל בילדה לטפל בבית לבוד מחוץ לבית לבשל ולנקות.ומה שהכי צורם לי זה גם לא לקבל וד מילה טובה אחת.אם אני נרדמת עם הילדה מוקדם הוא מעיר לי שאני כל הזמן יושנתואם אני מעירה לו שקח קצת ממני את העבודה אולי יהיה בי כוח או תקום אתה לילדה כמה פעמים בלילה אולי יהיה בי כוח הוא מנפנף אותי ואומר זה סתם תירוצים.איך שהוא מגיע הבית הוא יושב על המחשב משחק כל הזמן קם לאכול , ואחרי כמה זמן קם קצת לשחק עם הילדה, ופעם בה לקלח אותה .באיזה שהוא שלב אם אני עצבנית אני מתפרצת ובצעקות, כדי להימנע מכך אני מטריעה אני עצבנית עזוב אותי , הוא לא יכול הוא חייב להמשיך לעקוץ עד שאני מתפוצצת עליו ואז זה הכל אשמתי .אין לי כוחות עוד , כל מה שרציתי זה להרגיש נאהבת לבנות משפחה. יש לי תינוקת מדהימה אך אני מרגישה כל כך בודדה , לא מוערכת, עוד ריהוט בבית , אני עובדת ויוצאת לי הנשמה בעבודה וגם בבית ובסוף גם הכל באשמתי , והכל רק בגללי .אני מצטערת על האורך של המכתבאך אנא תן לי טיפ עזור לי בבקשה
ד"ר אורן חסון
שיפור התקשורת וההתחשבות ההדדית
⌄
אמא-טריה יקרה,
קראי בבקשה את המאמר הבא:לא יותר עבודה אלא שינוי רגשי. נסי, וקחי בחשבון שזה תהליך. אם לא תצליחי לבד, לכו ליעוץ זוגי. הקרע המסויים הזה שביניכם טיבעו להתרחב, ואת לא רוצה את זה. זה משהו שעדיף לתפוס מוקדם מאשר מאוחר – ומדובר בעיקר על שיפור התקשורת וההתחשבות ההדדית.
אמא טריה
⌄
תודה לך על התשובה המהירהאני מתחילה להרגיש כמו אמא חד הורית אני עובדת 8 שעות בעבודה מחוץ לבית וחוזרת לטפל בילדה ובבית ומנגד קיימת ביננו נתק מלא של תקשורת התקשורת היחידה שיכולה להיות היא על הילדה.איך אני יכולה לשבור את השתיקה הזוואיך אני יכולה להוריד את הכעס שיש בי עליו כדי לנסות להפנות את היחסים לדרך טובה יותר .אני יודעת שהיא משתמש בקלף השתיקה כי בעבר זה היה מפריע לי אך כרגע זה פחות כואב מבעבר. הוא גם יודע שאני מחפשת מילה טובה או יחס אישי , והוא עושה בדיוק ההפך במטרה מכוונת. מה אני יכולה לעשות כדי להפסיק לצפות ממנו , ושאוכל להשיג את החיבה והקשר האישי ממקום אחר . מה אני עושה הצעתי ללכת לטיפול לבד "הוא לא מוכן שאני אזרוק כסף סתם" לטענתו
ד"ר אורן חסון
⌄
אמא-טריה יקרה,
לכן נתתי לך לקרוא מאמר - כדי לקבל כלים. הם לא פשוטים, אבל הם יעילים. וכפי שכתבתי לך - אם זה לא עובד, לכו ליעוץ זוגי. במילים אחרות - קחו אחריות על מה שקורה לכם, ואל תתנו לזה להידרדר עוד יותר.