קשר מיני ללא אהבה: מה קורה?

תאריך פנייה: 29.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
לילך
שאלה
29.01.2012 • 03:33

שלום
ד״ר

אני בחורה בת 28 מאיזור המרכז
לפני שלושה חודשים פגשתי בחור מקסים והתחלנו לצאת
נמשכתי אליו מאוד אך הרגשתי שיש בנינו פערים חברתיים גדולים מידי שיעיבו על הקשר בעתיד
אני בלימודי תואר שני , עובדת במקום מסודר כבר כמה שנים, והוא גדול ממני ב3 שנים ועדיין לא עובד בעבודה רצינית ולא השלים את לימודי התואר. מסיבות אלו נפרדתי ממנו
המשכנו את הקשר המיני בנינו על בסיס שבועי (יחסי המין מצויינים ומלאי תשוקה)
אני מרגישה שאני מתחילה להתאהב בו, ואני רוצה לומר לו את זה אבל אני מרגישה שהוא קצת קריר אליי
מה כדאי לי לומר לו? אני מרגישה שהוא מתחמק ממני למרות שאני ממש התחלתי להיום חמה כלפיו
האם אני עושה את הדבר הנכון?
אשמח לעצתך בנושא

ד"ר אורן חסון
האם ייתכן קשר מיני ללא אהבה?
29.01.2012 • 21:56

לילך יקרה,
קרה לך מה שקורה ללא מעט נשים שנכנסות לקשר מיני מתמשך, וחושבות שזה יישאר שם, אבל מוצאות עצמן מתאהבות בו עם הזמן. זה קורה יותר לנשים כי אצל נשים הסקס והרגש מחוברים בקשר עמוק יותר מאשר אצל גברים.אני לא יודע מה קורה אצלו. אצל גברים לעיתים קרובות קורה תהליך הפוך – כאשר הוא מבין שמה שיש ביניכם זה סקס בלבד, הוא אולי דווקא מרחיק עצמו רגשית ממך. למשל, כדי שלא להיפגע. למשל, כי כבת זוג הוא רוצה מישהי שמחברת טוב יותר את הסקס עם אהבה, ולא מישהי שמוכנה להיות עם גבר בקשר מיני. אני לא יודע אם זה מצבו, אבל זה יכול להיות. יכול גם להיות שהוא נפגע ממך כי הבין שהפער ביניכם מפריע לך, והבין מזה שאת לא מעריכה אותו, כך שהקשר המיני ביניכם אולי שימש לו איזה שהוא פיצוי לאגו הפגוע. אני לא יודע מה מתוך זה נכון, אבל תצטרכי לשקול את כל אלה. ויתכן שתצטרכי לומר לו מי את. כלומר, שחשבת שנשארת איתו בגלל הסקס הטוב, וחשבת שאת יכולה להיות עם גבר בקשר מיני בלבד והנה גילית שאת לא. ויועיל גם אם תגידי לו מה מצאת גילית בו עם הזמן, כדי שיאמין לך. אולי זה ישנה גם את הגישה שלו. ובדקי לפני זה עם עצמך אם את באמת מוכנה להכנס איתו לקשר של חיים, כי אם תפגעי שוב באגו שלו על רקע הפער הזה, הוא לא יסלח לך שוב. את צריכה להיות שלמה עם זה קודם.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083