שיפור התקשורת עם בן הזוג

תאריך פנייה: 09.01.2010 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונית
אם רק היה..
09.01.2010 • 16:38

אני תלמידה ויש לי חבר מקסים ואנחנו יחד כמעט שנה. הוא בן זוג מדהים שאני לא חושבת שכל אחת מקבלת.. הוא אוהב, תומך, דואג, מפנק עם לב זהב ונשמה ענקית.יש לי רק בעיה אחת. אולי אני קטנונית או סתם ביקורתית, אבל מאוד חשוב לי המראה החיצוני שלי. החבר שלי נראה חמוד מאוד, אבל לפעמים.. הוא מתלבש בצורה נוראית.כשאנחנו יוצאים, זה סביר. אבל במקומות שלא ממש חשובים, כמו ביה"ס, הוא מתלבש בבגדים ישנים, בלויים, חלקם קטנים לו..אני רומזת לפעמים: שיחליף מכנס או שיוריד את הג'קט.. אבל אני פוחדת לפגוע בו. אני מניחה שגם פגעתי כמה פעמים.לפעמים אני מתביישת בלבוש שלו. החברים והסביבה שלו כן יודעים להתלבש ומשקיעים בעצמם. אבל משום מה.. הוא לא. הוא פשוט אומר שזה נשי וזה לא מעניין אותו.כשיש מקרים בודדים כשהוא מתלבש יפה לטעמי ומתחתך, אני גאה להסתובב איתו, נמשכת אליו יותר..מה אני יכולה לעשות?

ד"ר אורן חסון
אולי תדאגי שיהיה?
10.01.2010 • 18:50

אלמונית יקרה,
א. אני מציע לך לקרוא את המכתב שמתחתייך. לא זהה, אבל יש בו דמיון.ב. לעניינך - אולי במקום לומר לו שמה שהוא לובש לא מתאים (או רק לחשוב כך), נהגי רק בעשייה ובחיזוקים חיוביים. כלומר, החמיאי על מה שלטעמך. הוא יזכור את זה. בנוסף, אם את אצלו, בחרי איתו בגדים ללבוש, שיידע טוב יותר מה טעמך. אולי אפילו תציעי לו ללכת איתו לקנות בגדים - למשל, כשאת בוחרת איתו בגדים ורואה את המבחר. כלומר, להגיד לו בהזדמנות הזו - אתה יודע? ראיתי משהו ב- XXX שיכול להתאים לך בול. אתה תיראה מה זה מדליק (או סופרלטיב אחר שידליק אותו) אם תלבש את זה.ובעצם, אני אומר לך שבתור חברה שלך את יכולה לעשות דברים בעדינות, כדי לשנות. בהדרגה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083