שיפור תקשורת בזוגיות: עצות ופתרונות
אביגיל
בדידות בזוגיות
⌄
אני בת 30 נ+3 אני נשואה 9 שניםאני חיה בזוגיות שהיא יותר אין מישבעלי חוזר מהעבודה בערב ואנחנו כמו שני זריםלא מתקשריםהוא בן אדם סגור פרמיטבי וקמצןועד שהוא פותח את הפה זה כדי להעביר עלי ביקורתולגרום לי להרגיש מטומטמת והוא גם אומר את זהבחוץ בעלי אדם מאוד אהובאך בביתו הוא : מנוכר ,קמצןאציין כי בבית הוריו הייתה זוגיות שחירבה את ילדותולתומי חשבתי כי דווקא בחור שעבר טראומה כזאת יעשה הכל על מנת לשמור על הזוגיותשלו ועל יציבות משפחתית.לצערי ביתו שלו הפך לבית שהוא ברח ממנו בילדותו. אנא עצה
ד"ר אורן חסון
לשפר את התקשורת הזוגית
⌄
אביגיל יקרה,
בצד הסגירות וההתנתקות שלכם זה מזו, אני מרגיש גם קונפליקטים. יש מי שמנסה לפתור אותם במריבות גדולות, ויש מי שמנסה לברוח מהן. אתם ברחתם מהם.אני בטוח שגם האיש שלך מרגיש את הפער בין ההתייחסות של אנשים אליו בחוץ, ובין ההתייחסות שלך אליו. מן הסתם, זה מקל עליו לומר לעצמו שהוא זה שבסדר. אבל לפחות, הוא צריך לומר לעצמו שהעובדה היא שהוא לא הצליח לגרום לך להתייחס אליו כפי שמתייחסים אליו בחוץ, אומרת שמשהו בדרך ההתייחסות שלו כלפייך לא עבד. אלא שזהבדיוק מה שגם את צריכה לומר לעצמך. גם מה שאת ניסית לעשות כלפיו, לא עבד כפי שצריך.שיפור התקשורת שלכם, צריך לבוא מבפנים. הדרך שלך לעשות זאת, היא קודם כל לקחת אחריות, ולנסות לשנות משהו בהתייחסות שלך אליו, גם אם את מרירה, וגם אם הוא לא תמיד יגיב כפי שאת רוצה. אם תתחילי אחרת, ותתאזרי בסבלנות, ותתני לו חיזוק חיובי כאשר הוא נעים כלפיך (ואפילו חיוך, קשר, נגיעה או כוס קפה), ולא תתייאשי מנפילות, שלך או שלו, אולי תצליחי לשנות משהו. עזרה מקצועית יכולה לסייע לכם, ולפעמים עצם ההליכה ליעוץ זוגי היא סוג של הצהרה שאתם רוצים להיות ביחד, שמתחילה דינמיקה חדשה וטובה יותר.ואת האלטרנטיבה, אם זה לא יעבוד, את מכירה. היא לא קלה, אבל לא חייבים להישאר בזוגיות שהיא רעה יותר מהלבד. כל עוד לא התייאשת, בדקי את אפשרויות השיפור קודם.