שיפור תקשורת בזוגיות

תאריך פנייה: 02.06.2013 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
יעל
אובדת עצות
02.06.2013 • 11:29

שלום,
אני נשואה 9 שנים ויש לנו 3 ילדים. מהיום שנישאנו בעלי לא בדיוק עזר לי בבית, אבל עם השנים המצב החמיר והיום הוא לא מוכן לנקוף אצבע בבית. יש לו רק 2 מטלות, שזה לקחת את הילדים בבוקר למסגרות ולצאת עם הכלב פעמיים ביום. גם בזה הוא מחפף. אני מרגישה מותשת רוב הזמן מכל המטלות שיש לי במהלך היום(כביסות, בישולים, נקיונות, חוגים וכד׳) וכשאני מנסה לבקש עזרה אז הוא מתעצבן עליי וטוען שאני סתם מתלוננת. הפסקתי לעבוד לפני כמה חודשים, הוצאתי את הילדים מהצהרונים וחזרתי ללימודים. אז בנוסף לכל המטלות בבית, אני רוב הזמן עם הילדים וגם צריכה למצוא את הזמן ללמוד. אני כבר לא יודעת איך לדבר איתו כדי לגרום לו לעזור, או לפחות לא להוסיף לבלגן (הוא זורק בגדים על הרצפה, משאיר נעליים איפה שבא לו , אפילו את המגבת אחרי המקלחת אני צריכה לתלות).אין לי יותר כוחות. זה גורם לי להיות ממורמרת, עצבנית ואין לי אפילו חשק לקיים איתו יחסי מין. מה לעשות? אני מתחילה לחשוב על גירושין כי אני לא מוכנה לבלות את שארית חיי כמשרתת (כך בדיוק אני מרגישה). אודה לכם על המענה.

ד"ר אורן חסון
ללמד אותו ברוח טובה
02.06.2013 • 13:26

יעל יקרה,
יש דרכים לשנות. אני לא מכיר מספיק את דרך התקשורת שלכם, אבל יתכן מאד שבשל האישיות שלו ובשל האישיות שלך, משהו לא עובד טוב בהעברת הצורך שלך אליו, וביכולת שלו להיות יותר נדיב ונותן כלפייך, ובעיקר לאחר שחיקה מתמשכת.נסי לקרוא באתר שלי את השיחות שניהלתי בעניין חיזוקים חיוביים, כאן בסטארמד, בקישור הזה (עמודה ימנית, שלוש שיחות מתחת ל"חיזוקים חיוביים"). זה תהליך הדורש סבלנות, אבל הוא אפשרי. ואם הוא קשה לביצוע, אולי כדאי ללכת ליעוץ זוגי, מתוך הבנה שלא מדובר בקיטורים יוצאי דופן, אלא בסיוע לשניכם כדי ליצור אוירה טובה ונעימה יותר לשניכם. מתוך הבנה שחשוב לעשות זאת מדי פעם, כדי להחזיר את התקשורת ואת האוירה הטובה הביתה, וכן, גם את יחסי המין - אחרי הכל, מבחינתך יותר מאשר מבחינתו (אם אתם גבר ואשה טיפוסיים), האינטימות קשורה יותר לאוירה שביניכם, ולעולם הרגשי שלך. כשאת מרגישה שהוא לא איתך, וכשאת כועסת, את מתרחקת ממנו רגשית באופן טבעי. את הקירבה שאת רוצה שתהיה לך אליו, צריך להחזיר לזוגיות שלכם, ואם לא תצליחי לבדך בעזרת הקישור שנתתי לך לקרוא, כדאי לעשות זאת עם סיוע מקצועי.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083