שיפור תקשורת בזוגיות
שלום רב
בינו לבינה
⌄
עברנו לגור ביחד לפני בערך שנה .עם העברה לדירה המשותפת התחילו כל מיני מריבות שלא היו לפני .אני בן אדם שקט בעל דעות מוצקות לגבי החיים חושב שצריך לקחת את הכל בפרופורציה .אוהב את הדרך של ה" סוד " לשלוט בתת המודע . וכל הקטע של החיוביות .וזה מתבטא בכך שבת זוגתי מבקשת או רוצה שאני יעשה משהוא היא אומרת לי את זה בתקיפות ולא בצורה חיוביתואני כאשר אני מבקש מימנה לעשות משהוא אני מבקש בצורה יפה וחיובית .קשה לי עם הכפייה הזאת .אני מוצא את עצמי לא מספר כל מיני דברים כי אני מפחד שהיא תתחיל לריב איתי ואין לי כוח לזה .אנחנו רבים או נעלבים לפחות פעם בשבוע .כשהיא יוצאת עם חברות אני מפרגן ואומר לה לפני היציאה שתעשה חיים משוגעים , וכשאני יוצא אני לא מקבל שום מילה חיובית ולמחרת אני מקבל בחלק מהפעמים מריבה / מנה על כל מיני דברים טכנים קטנים שעשיתי ביציאה . חשוב להזכיר שאני לא בוגד ולא מתיימר לעשות את זה אני בן אדם של אישה אחת .אני מרגיש שהיא שלילית עם אגו ולי קשה עם אגו , אני חושב שבן אדם עם אגו רק מפסיד בחיים לא מוותר בקלות .אם אני נשאר עוד שעה בעבודה ולא דווחתי לה אני חוטף על הראש .אבל אם היא נוסעת אחרי העסוקים שלה לאן שהוא אני מפרגן .נפרדנו כמה פעמים לכמה ימים לא ביוזמתי , בשיחת חזרה אמרתי לה שזה פגע לי באמון לקחת את הרגלים וללכת כי אני בן אדם שאפשר להגיד לו הכל בפנים .חשוב להזכיר שבפרידות עלו דברים ממש לא נעימים שגם בן אדם עם חיוביות ואיפוק כמו שלי לא יכול לסבול ואני מדבר על כך שנאמר לי בשיחה שהיא לא מאמינה שהיא עם בן אדם שכותב עם שגיאות כתיבהיא אמרה שהיא באה ממקום שההורים נתנו חינוך לילדים של חייבים ללכת לילמוד באוניברסיטה ואני לא הלכתי לאוניברסיטה אז אני פחות טוב . (זה לא שאלה ) . ואחרי המריבה השלמנו וקיבלתי את התנצלותה אך זה יושב במוח כל הזמן המילים החדות האלו ....אני בן אדם שנותן הזדמנויות אך אני לא מבין למה היא לא לוקחת את כל הדברים החיובים שאני נותן לה וכל העצות שלפי דעתי הם טובות ולמנף אותם .אין לנו בעיות לפי נקודת המבט שלי , יש לנו דירה מקסימה שניי רכבים אני עובד בעבודה מסודרת היא לומדת באוניברסיטה .ההורים משתי הצדדים אחלה .אבל איך שהוא יש על מה לריב במקום לחיות בשקט בשלווה לצאת להנות מהחיים ...אני מבולבל ולא יודע עם הקשר הזה טוב בשבילי ....
ד"ר אורן חסון
שיפור התקשורת
⌄
שלום
גם לך,לפי מה שאתה כותב, כנראה שהיא צריכה יותר ממך שדברים יתנהלו בדרכה, ונפגעת כאשר זה לא כך. וכאשר היא נפגעת היא גם פוגעת, מתוך הרגל מגונה, אולי, שכך היא משיגה דברים. אתה מנסה להשיג דברים וליצור תקשורת באופן חיובי. קראתי את מכתבתך, ואני רק תוהה, כנקודה למחשבה שאולי לא שמת לב אליה (ואולי גם לא נכונה), אם אתה לא מנסה לכפות גם עליה את הגישה החיובית שלך, עד שהיא מרגישה מתקוממת נגדה. אם זה כך, אז אולי הגזמת קצת, ועשית משהו לא נכון.אני מניח שאתם מאד רוצים להיות ביחד, למרות שקשה לכם ושהתקשורת לא עובדת כראוי. אולי כדאי לכם לחשוב על יעוץ זוגי, עם מטרה ברורה, שהיא שיפור התקשורת ביניכם.