זוגיות לפני גיוס: טיפים ושיקולים

תאריך פנייה: 03.03.2012 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
אריאל
אני בחור קנאי בטירוף.
03.03.2012 • 01:17

שלום
אני בן 18 ממש לפני הגיוס, חברה שלי קטנה ממני בשנה וחצי ואנחנו כבר ביחד חצי שנה.מאז תחילת הקשר שלנו אני קנאי, לא יכול לסבול את כשהיא מדברת עם גברים אחרים וזה נורא הכעיס אותי פשוט ממש עיצבן אותי וכמעט כל הריבים או הויכוחים בינינו זה על הנושא הזה. דיברנו על מס' פעמים וביקשתי ממנה להפסיק לדבר עם גברים אחרים כי חשבתי שהבעיה הזאת נמצאת בה. היא הפסיקה לדבר עם חלק מהם אך הקנאה פשוט לא עוזבת אותי כשהיא לא איתי אני כמעט אף פעם לא רגוע אוכל עלייה סרטים עם מי היא מדברת או מה היא עושה ואני ממש סובל מהמצב. הבעיה אבל שהבנתי שעיקר הבעיה נמצאת אצלי בעיקר ולא אצלה כמו שחשבתי קודם שאם היא תפסיק לדבר עם גברים אחרים זה יעלם. שכמה שהיא תדבר עם בנים או לא תדבר איתם הרגש הזה של הקנאה תמיד ישאר אצלי ועיקר הסבל בא ממני יותר מאשר שהוא בה ממנה כי גם זה היה קורה לי עם כל בחורה אחרת. אני גם ממש מתעצבן וסובל כשהיא מדברת איתי על גברים שהיא הייתה איתם.אז אני רוצה לשמוע את העצה שלך איך לגרום לרגש הזה של הקנאה להרפות כי חבל מכיוון שאני מאוד אוהב את חברה שלי וזה כל הזמן הורס וגורם לריבים,כעס,דכדוך,אגו ונורא מפריע לה שאני מקנא וטוענת שאני לא מספיק סומך עלייה ואני לא רוצה שניפרד בגלל המצב הזה.אני מאוד מקווה שתעזור לי.תודה.

ד"ר אורן חסון
לפני גיוס
05.03.2012 • 00:21

אריאל יקר,
אתה צעיר (ורגשות עלולים להיות סוערים יותר בגילך), אתה לפני גיוס, רגיש ועצבני בענייני בת זוג. זה יהיה קשה עוד יותר כאשר תהיה בצבא ורחוק מהבית. קצת קשה יהיה לכפות עליה להתנזר מחברה כאשר אתה לא שם, לא רק מבחינה מעשית, אלא גם מבחינה מוסרית. פעם נהגו לשים חגורת צניעות. בזמננו, אנחנו מנסים לסמוך על הנשים שלנו, כי זו הדרך הנכונה, וגם כי ההחלטה אם להיות איתנו או לא, היא החלטה חופשית. יש לך בעיה, אתה מודע לזה שאתה מקצין ומגזים, קצת קשה להפנות אותך לטיפול במסגרת החיים שלך, וכל מה שאני יכול לומר לך הוא שאם אתה עם בת זוג, אתה רוצה שבת הזוג שלך תהיה נאמנה לך מתוך בחירה ולא מתוך כפייה. אם היא תרצה לבגוד בך, ממילא לא תהיה לך דרך למנוע זאת. באורח מוזר, האמירה הזו שתגיד לעצמך אמורה להרגיע אותך.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
Kitty
אני בחור קנאי בטירוף.
15.05.2013 • 22:24

היי אריאל.אשמח להכיר אותך, בהנחה שאתה עדיין רווק. (:הסקייפ שלי: red_sunset@windowslive.com