שיפור תקשורת בזוגיות: איך לעשות זאת

תאריך פנייה: 25.05.2011 מס׳ הודעות: 3
חיפוש נושא
שאלה, רק אחת קטנה.
דינמיקה שחוזרת על עצמה
25.05.2011 • 16:45

שלום
אנו זוג נשוי בשנות העשרים המאוחרות.יש לנו דפוס שאנחנו לא מצליחים לצאת ממנו:בעלי אף פעם לא יוזם שיחה על ה"יחסים" ביננו. הוא טוען שכל שיחה ביננו מובילה למריבה (מה שנכון). לכן לא מדבר על בעיות שיש לנו (ויש).כשאני מעלה נושא בעייתי הוא אוטומטית ננעל על עצמו.הוא מגיב - באדישות, בחוסר אכפתיות. לא נותן מענה לשאלותי, מתחמק, נרדם באמצע, הולך לפה ולשם. בקיצור - הוא לא רוצה ליזום שיחה על יחסים, אבל הם לא תמיד טובים, אז צריך לדבר על שיפורים, לא?!מכאן אני מתחילה להפגע מחוסר ההתעניינות שלו, כועסת שהוא לא מגיב עניינית, כועסת שהוא נרדם באמצע (לא משנה אם השעה 7 או 2 בלילה).כשאני כועסת - הוא מתעורר. יש לי הרגשה שאני כועסת מהר כי אני יודעת שרק אז הוא יתחיל להכנס לעניינים. אבל בגלל שכעסתי הוא נסגר - מה פתאום אני כועסת עליו, הרי הנושא לא בעייתי (מה שנכון - התגובה שלו בעייתית).ומכאן שנינו כועסים - אני שהוא לא עונה. הוא - שנכנס שוב למלכודת הזו ומנסה להציג את עצמו חף מפשע.וזה מתדרדר לפגיעות אישיות (מטורפת, משוגעת, אתה אפס, לא יוזם וכו') נאמרים דברים מאד לא נעימים. יכול להמשך ימים.יש דרך לדבר על דברים בעייתיים בלי שהוא יגיב כך?אני שואלת בעצם מה אני עושה לא בסדר. אם ראינו קטע רומנטי ואמרתי שאני רוצה ם שיחזר אחריי כך - זה רע?! לא אמרתי שהוא לא בסדר, רק סיפרתי לו שאני מצפה ממנו ליחס טוב יותר.לתשובתך אודה

ד"ר אורן חסון
אז הגיע הזמן לשנות
26.05.2011 • 18:31

"שאלה" יקרה,
אם את אומרת לו שהיית רוצה שיחזר אחרייך "כך", הרי גם אמרת שהוא לא בסדר, או לפחות לא מספיק בסדר. וכשאת אומרת לו שהוא אפס, ולא יוזם, בין אם "את התחלת" או "הוא התחיל", את אומרת לו שהוא לא בסדר. כך או כך, את מביעה את האכזבה שלך ממנו, וכשאת עושה זאת, הוא מקשיב פחות ונענה פחות. במילים אחרות – כפי שאת רואה, הדרך הזו לא עובדת. את רק מקבלת את הרושם כאילו שאת "עושה משהו", למרות ששום דבר באמת לא נעשה.נסי במקום זה להפסיק את הביקורות הללו. להגיב אליו באופן חיובי רק כשהוא בסדר – בחיוך, במגע, בלטיפה, בתודה. לעיתים רחוקות, כאשר היה ממש לא בסדר, לומר שנפגעת, אבל לא יותר מזה, ולא להמשיך לריב. לעיתים רחוקות, ובדברים החשובים יותר. אני מבהיר: לא תרגישי שאת עושה משהו. אבל בהדרגה יש סיכוי טוב שהוא ישנה דברים. כי את טובה אליו, כי את שמה לב כשהוא בסדר, והוא מקבל על זה חיזוקים חיוביים, וילמד לעשות יותר כי הוא נהנה מזה, ומאוירה טובה. קל זה לא, אבל זו דרך יעילה יותר מאשר נזיפות.ותארי לעצמך כמה קל היה לך לו הוא היה נוהג כך כלפייך... אז השתמשי במחשבה הזאת, והתחילי את. יש סיכוי שהוא ילמד. לאט, אבל בודאי טוב יותר מאשר מה שקורה עכשיו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
מקסים היחס שלך אליה
אז הגיע הזמן לשנות
27.05.2011 • 09:13

תודה רבה ד"ר חסון, הארת את עיני. לפעמים בן אדם שקוע כל כך בבעיה שהוא לא רואה את הפתרון.אנהג לפי עצתך.