שיפור קשר: מיניות כפתרון?

תאריך פנייה: 27.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אבנר
קץ הזוגיות...
27.01.2012 • 12:13

שלום,
אני בן 24, אישתי בת 23, נשואים כבר שנה וחצי ואני מרגיש שהזוגיות מתה, גמורה.האמת שמלכתחילה היא לא הייתה בשמיים אבל חשבנו שאולי זה ישתפר עם הזמן. אנחנו מאוד מנומסים אחד לשני, בקושי יש מריבות ואם יש אז הן נפתרות צ'יקצ'ק (בדרך כלל על ידי וויתור שלי...).עברתי כאן בפורום על שאלות ותשובות אחרות, ודי התחברתי לחלק מהם... קודם כל, אין לנו ילדים. אישתי לוחצת מדי פעם להתחיל להביא ילד אבל אני כל פעם דוחה אותה כי אני פשוט לא בטוח בקשר שלנו... אם יהיה גם ילד עכשיו זה רק יסבך את העניינים ובסוף אני אשאר בכוח בקשר כי זה פחות מסובך אפילו שאני סובל...אני מפחד לעשות צעד כל שהוא, אני אומנם די אוהב אותה אבל זאת לא האהבה שמפילה אותך מהרגליים, שיש לך פרפרים בבטן כל פעם או אפילו מדי פעם... למדנו לחבב אחד את השני לעומק, אבל יותר בקטע של ידידים ולא של בעל ואישה... הסקס לא משהו בכלל, אנחנו בקושי עושים (במקרה הטוב מאוד - פעם בשבוע) וגם אז כל העסק מתחילתו ועד סופו לוקח בין 5 ל-10 דקות. גם במהלך הסקס קיימת תחושה באוויר שרק נסיים אם זה כבר שנוכל לסמן וי. זה לא מהנה ולא מרגש ומוציא את החשק גם מהסקס וגם מהקשר באופן כללי...יש עוד משהו, אני המפרנס היחידי. הגברת לא עובדת, רק לומדת ומבזבזת כסף בקניות... אני לא כלכך מתלונן על זה כי אני מכניס משכורות יפות מאוד, וברגע שהיא תסיים את הלימודים היא תתחיל לעבוד אני מקווה.בשורה התחתונה, איך אני יכול להיות בטוח שאני רוצה לסיים את זה? המצב לא תותים, אבל אני מאמין שיש יותר גרוע... גירושין זה לא משהו שעושים כלאחר יד... אני מרגיש שאני מפספס כל כך הרבה ממה שיש לעולם להציע, שכואב לי הלב... הקשר שלנו לא טוב ולא מעודד.

ד"ר אורן חסון
לא בשמים
28.01.2012 • 21:34

אבנר יקר,
בטוח שהקשר באמת לא מספיק טוב במצבו הנוכחי. זה לא אומר שהוא לא יכול להשתפר, אבל השאלה היא אם תרצה אותו משופר. והשאלה היא גם איך לשפר?דעתי היא, ואולי התשובה לא תהיה הדבר הראשון שעולה על הדעת בדרך כלל למקרא מכתב הזה, שהבעייה נעוצה קודם כל במיניות שביניכם. פעם בשבוע כשכל "העסק" נמשך 10 דקות גג, פרושו שאתה לא עושה משהו כמו שצריך, בין אם אתה לא יודע ובין אם היא לא רוצה. ויתכן מאד שהאפשרות השניה נכונה יותר. מה שמכוון אותי לצורך שלכם בטיפול מיני יותר מכל דבר אחר. האם כל היתר יסתדר אם המין שלכם יהיה טוב? – לא יודע. אבל הסיכוי לכך יהיה הרבה הרבה יותר טוב.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083