מאבקי כוח ודיאלוג בזוגיות

תאריך פנייה: 27.01.2012 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
מיקי
בעל חסר הגיינה מינימלית
27.01.2012 • 08:13

שלום
לד"ר חסוןאני נמצאת כרגע במצב מתסכל. יש לי כמה בעיות עם בעלי. אנחנו נשואים כמעט עשר שנים עם שני ילדים. אך היום אני רוצה להתמקד בבעיה אחת והיא חוסר ההגיינה המינימלית שלו. בחורף הוא מסוגל לא להתרחץ 3 ימים רצוף! או ללכת לעבודה 3 ימים רצוף עם אותם בגדים. הוא עובד בחניון ועם פנסיונרים אז אין מי שיעיר לו על כך בעבודה. אני עובדת בבית ספר תיכון והילדים שאני עובדת איתם יותר מטופחים ממנו. כשאני מעירה לו אז הוא אומר שאני נודניקית, שיש לי מחלת סטריליות, ושיש אנשים שלא מתרחצים חודשיים. אני אומרת שיש אנשים שמדברים מאחורי הגב והוא לא מבין. ההורים שלו אמנם לא האנשים הכי מטופחים אך לפחות הם מתרחצים כל יום.... לפעמים הוא אומר שהוא לא מתרחץ כי "אין לו כוח". אני בדיוק ההפך גם אם אני אחזור מאיזה מקום בשתיים בלילה ומתה מעייפות, אין דבר כזה שאני לא אתרחץ... ואני מחליפה כל יום בגדים והולכת לעבודה מאופרת ומטופחת, וזה ממש קשה לי, אני מתביישת ללכת איתו ברחוב שאם נפגוש מישהו שמכיר אותי... אני גם לא יכולה להתייעץ עם המכרים שלי כי אני מתביישת....ביום יום לא יוצא גם להיפגש כל כך עם חברים וכמו שאמרתי בעבודה הוא עובד עם אנשים מבוגרים אז כנראה אין לו מודעות וכמה שאני מנסה להסביר לא עוזר לי. אני גם לא יכולה להשתמש במניעת סקס בגלל שגם ככה זה קורה רק פעם ב... בבקשה תעזור לי הפעם זה הגיע למצב שהוא עבד במטבח והסריח ולא התרחץ כי לא היה לו כוח, ככה לטענתו, ואני ממש לא יכולתי לעמוד לידו מרוב הריח הנורא. שלא נדבר על כך שלא שם בושם ולא מטפח את עצמו. תודה רבה מהמיואשת.

ד"ר אורן חסון
תקשורת ומאבקי כוח
28.01.2012 • 21:38

מיקי יקרה,
רציתי להציע לך לקחת אותו למקלחת משותפת בכל פעם שצריך. יכול להיות שזה ימצא חן בעיניו, אבל יש לכם שני ילדים ואני מניח שזה בדרך כלל לא ריאלי בזמן שצריך.אבל שימי לב, מבחינתי, זה לא ממש משנה אם זו הגיינה שלו או שהוא לא מפנה כלים אחריו, או שהוא חוזר מאוחר הביתה אחרי שהוא מבלה בחוג שחמט. מה שמשנה הוא שיש ביניכם קונפליקט מרכזי כאשר את מנסה לשכנע אותו לעשות משהו אחד, והוא מתעקש שלא לעשות אותו. והשאלה היא – אז מה עושים? ובעיקר, כאשר ברור שיש כאן מאבקי כוח ביניכם. נראה שהוא עושה לך דווקא, והשאלה למה? האם כי הוא חושב שאת מגזימה בענייני ניקיון, והוא שם לך את הגבול מאד רחוק כדי שלא תתעסקי איתו בכלל עם העניין הזה? – לא יודע. אולי. יתכן שבגישה אחרת ובדיאלוג אחר הוא היה הולך יותר לקראתך, ובתנאי שיידע שתסתפקי בזה. האם את יכולה?למרות שזה נראה טפשי, לכאורה, ללכת ליעוץ בשל היגיינה, אני חושב שכדאי. כי ההגיינה היא רק התרוץ שלא לדבר, ואולי להתעקש מולך במשהו שפוגע בך. אין ביניכם דיאלוג, וכדי לשפר את התקשורת שביניכם אתם צריכים עזרה. לא כדי לתקן את ההגיינה שלו, אלא כדי שתוכלו לדבר ולכבד זה את זה. יתכן מאד שבנושא הזה, של כבוד הדדי, גם הוא מרגיש עם חסכים.ואולי אפשר לראות זאת שיש ביניכם דיאלוג. הוא, בהתנגדות שלו, מנסה לומר לך משהו חשוב. אני לא יודע מהו, אבל זה משהו שהוא היה רוצה לשנות. אני לא בטוח שהוא יידע מיידית לענות לך אם תשאלי, אבל אין לי ספק שאותו "משהו" קיים, ושתוכלו ללמוד מהו, עם הזמן, בתהליך עם איש מקצוע.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083