שיפור מערכת יחסים: נקודות מבט שונות
אביחיל
מה לעשות?
⌄
היי אני בת 28 בן זוגי בן 30 אני גרושה ללא ילדים התגרשתי לפני 6 שנים אני ובן זוגי כבר שנתיים וחצי ביחד וגרים ביחד כבר שנתיים הזוגיות שלנו כייפית וזורמת ושנינו אנשים מאוד אחראים שנינו עובדים אך לציין שלשנינו חובות אשר עליהם אנו משלמים כל חודש כך שחסכונות אין לנובן הזוג שלי הוא בן יחיד ללא אם שנפטרה לפני 3 שנים בערך לי משפחה גדולה שמאוד לוחצת עליי להתחתן. השאלה שלי היא כזאת אני רוצה להתחתן למרות שבעבר עברתי זוגיות מזעזעת ואני מוכנה כבר להתחייב אבל חבר שלי טוען שהוא עוד לא מיצה את עצמו מבחינת לימודים ועבודה ובעקבות זה שאין לנו בסיס כלכלי עדיף כרגע לא להתחתן ולתת שנה שבה ננסה לשפר את מערכת היחסים ואז להחליט האם להתחתן או להיפרד אני לא יודעת מה לעשות כרגע האם לעזוב או לחכות בניגוד לרצוני כי אני חושבת ששנתיים זה מספיק כדי לבחון התאמה
ד"ר אורן חסון
לבדוק מה לא טוב
⌄
אביחיל יקרה,
מצד אחד את מציינת תמונה מאד ורודה על הזוגיות שלכם, למרות הקשיים הכלכליים, ומצד שני, בן זוגך חושב שיש מקום לשפר את מערכת היחסים שלכם. האם נקודת המבט השונה שלכם על הזוגיות נובעת מכך שאת רוצה למצוא את עצמך נשואה, ומוכנה לשם כך להתעלם מהקשיים שביחסים שביניכם? בדקי את עצמך, ואם לדעתך הכל תקין, בדקי איתו מדוע הוא חושב שלא, ומה יש לשפר? זה גם ייתן לך הערכה על מידת הבטחון של מה שיקרה ומתי. ואם צריך לצורך השיפור הזה ללכת ליעוץ זוגי, לכו ועשו זאת, כי אז התהליך יהיה ברור יותר וודאי יותר.