תשובה לשאלה: מעבר ל'כן' או 'לא'

תאריך פנייה: 09.12.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
נפתלי
חוסר אימון
09.12.2006 • 23:29

תודה ד""ר חסון .קראתי את תשובתך בעיון רב וברצוני לציין כי חבל מאד שהנך נעול על מאבקי כח או קשיים שלי בהמשך בטיפול הזוגי וזה חבל מאד כי גם אני וגם אשתי שאלנו האם בטיפול זוגי במשבר שלנו שנובע מחוסר אימון שלי בה עקב "חוסר חשק מיני שלה " נוגעים במה שקרה בעבר מתוך כוונה לטפל במחסומים מהעבר או שמתחילים עם ספר חדש מבלי לגעת בעבר ולא מתוך מי צודק ומאבקי כח על מנת לרפא את המצב .מקווה שהסברתי את עצמי ומיקדתי את הבעיה .השאלה היא : האם בטיפול זוגי פותחים את הנושא מהעבר או שמתעלמים מהעבר ומסתכלים רק קדימה ?????ושוב אני מדגיש שאין כאן מאבקים מי צודק ומי לא הכוונה לרפא את היחסים ע"י נגיעה בגורמים ובסיבות שהביאו למשבר הנוכחי על מנת לרוץ קדימה .תודה

ד"ר אורן חסון
תשובה של כן או לא?
11.12.2006 • 00:10

נפתלי יקר,
ניסחתי את תשובתי אליך באופן הכי מדוייק שאני יכול בתנאים אלה. ניסיתי להסביר לך שהשאלה היא לא רק "כן" או "לא", אלא גם "מה". הצעתי לבדוק את השפעת היחסים שביניכם על החשק המיני שלה, ועד כמה שאני מבין את מה שכתבתי, זה אומר לבדוק קשיים שהיו בעבר. אבל נדמה לי שזה לא מה שמעניין אותך, כי אתה רוצה להתמקד במיניות שלה בלבד, ולא ביחסים. למקרא שאלתך החוזרת אני מתרשם שאתה רוצה תשובה של כן או לא, ואני תוהה אם זה חלק מהצורך שלך להיות צודק. אבל יכול להיות שאני טועה לחלוטין. במקרה כזה, מוטב שתסמוך על המטפל שלכם, שמכיר את הסיפור שלכם הרבה יותר טוב ממני.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083