שיפור יחסים: איך לחדש את העניין
יובל
חוסר תקשורת בין בני זוג
⌄
שלום,
אנחנו זוג נשוי, בקשר כבר 7 שנים ויש לנו שני ילדים קטנים.זיהינו , כבר מזמן יש לציין, כי יש לנו בעיות בתקשורת - אנחנו אנשים שונים מאד זה מזה, גם באופי וגם בתחומי העניין שלנו. אנחנו נהנים להיות ביחד וגם הילדים הם "תחום עניין", אבל אנחנו לא מתקשרים טוב.בכל פעם שאני מנסה לדבר עם אשתי על דברים שקרו לי, דברים שמעניינים אותי זה פשוט לא מעניין אותה. אני עובד די הרבה והיא נשארת בבית עם הילדים. לא מעניין אותה דברים שקרו לי בעבודה. בסופו כל דבר אנחנו כמעט ולא מדברים, חוץ מה"ערוץ המנהלתי" שקיים בקשר לתחזוקת הבית, סידורים וכו'.לדעתי אין כאן שאלה של חוסר אהבה או רצון להיות ביחד.לדעתי אנחנו צריכים למצוא תחומי עניין משותפים ולהשקיע יותר בלהקשיב אחד לשני.מה דעתך?
ד"ר אורן חסון
לשוחח ולראות עיניים
⌄
יובל יקר,
נכון. בעיקר אתם צריכים למצוא עניין זה בזו. צבירה מחודשת של חוויות משותפות יכולה להיות חלק מהפתרון, כי אז יהיה לכם על מה לדבר, וככל שהחוויות המשותפות עזות יותר, כך גם העניין המחודש שלכם זה בזו יהיה רב יותר.יכול גם להיות שההבדלים ביניכם הם הבדלים טיפוסיים בין גברים לנשים, באופי השיחה (אני מעלה את זה, כי זו אחת הסיבות הנפוצות לנתק): אתה מדבר על עניינים טכניים בעבודה, שלה אין בהם מושג, ובתקופה שהעניין בך קטן יותר, היא תעשה פחות מאמץ להבין; באותו אופן: היא מדברת על ענייני יחסים בעבודה שלה, מה שבדרך כלל מעניין גברים פחות כי, לכאורה, ברכילות יש פחות עובדות, או לפחות פחות עובדות "חשובות" (בעיני גברים, לפחות). מכיוון שכך, כשהעניין שלך בה נמוך יותר, אתה עושה פחות מאמץ ו"מוריד מסך" כשהיא מדברת על זה.אתם צריכים לנהל שיחה רצינית על זה כדי לשנות את ההרגלים שלכם. קחו לכם בייבי סיטר לערב, צאו למסעדה שקטה או לפינה רגועה באיזה פארק, לא חשוכה מדי (סמוך עלי בעניין הזה - אתם רוצים לשבת זה מול זו ולראות עיניים, ורצוי לא רחוק מדי), ושוחחו על מה שאתם מאבדים. נסו להבין, בלי כעסים וטענות, ובעיקר מבלי להעלב, מה מפריע לכם לדבר ולשתף, וחפשו דרכים לשנות.ונא הגדירו זאת מראש, כהחלטה, שאתם לא נעלבים מדברים שייאמרו, כי אתםמראשמתכננים לומר אותם אך ורק מתוך כוונה להתקרב זה לזו, להועיל זה לזו ולהגיע לשיפור היחסים, ולא לשיפור המעמד ועמדות הכוח שלכם בזוגיות. ההגדרה הזו מראש, יכולה לנטרל את הפגיעה שתבוא בשל חוסר אמון, אם הצטברו טינות אי שם בקצוות הגולגולות שלכם. ואם כל אלו לא יועילו, מוטב להגיע ליעוץ שיוביל אתכם לשם, ויפה שעה אחת קודם.