קונפליקטים אחרי לידה: טיפים להתמודדות
ר
שיפור זוגי
⌄
ד"ר אורן חסון שלום.נשואה שנתיים +ילד בן חודשייםהצטברו לי מס שאלות:1. מדוע מערכת יחסים מתדרדרת לאחר לידה (ראשונה)?2. מה עושים או כיצד מבהירים לבעל כאשר במחשבתו הוא נמצא בתפיסת האישה המסורתית, אישה - טיפול בילדים וכו' כאשר רצוני אף גובר במימוש עצמי (למרות המגבלות לטפל בילדים).3. קנאה- אני קנאית לבעלי - כן מאהבה רבה, קשה לי לראות שמישהי תביא לו נשיקה או חיבוק חברי או כאמירת שלום היות אף על פי שזה מקובל בנורמה התרבותית ממנה הגיע. כל פעם שזה קורה אני מקנטרת אותו על כך - כאשר אני מאוד רצינית מבחינתי והוא מגיב בצחוק קליל ואומר שאני היחידה.אודה לתשובותיך
ד"ר אורן חסון
קונפליקטים של אחרי לידה ראשונה
⌄
ר יקרה,
1. בעקבות הלידה יש עומס גדול יותר, אחריות רבה יותר, וחלוקה מחודשת של התפקידים. בעקבות כך הלחץ גדל. בנוסף לכך, כל תפקיד שאת לוקחת על עצמך, וכל תפקיד שהוא רוצה שתקחי על עצמך, את רואה כתקדים לנישואים שלכם מכאן והלאה. ואם כבר תקדים, אנחנו מעדיפים תקדימים שישחקו לטובתנו, ולא להפך. הוא רואה זאת באותו אופן, ומכאן שיש עימותים, חיכוכים ומריבות, כי כל אחד מבני הזוג נלחם על מעמדו ועל אורח החיים שלו מנקודה זו ואילך. תוסיפי לזה את העובדה שמרבית הנשים פחות מיניות בתקופה זו, והנה לך גם מקדם חיבור אחד שנעלם, מה שהופך את הבעל, בדרך כלל, למתוסכל עוד יותר.2. גם זה קונפליקט, ואפילו אותו קונפליקט: ככל שאת תופסת יותר את התפקיד המסורתי של אשה, יש עליו פחות תפקידים ביתיים. מכאן החשש שלו מעצמאות שלך, משום שהיא באה על חשבונו. הדרך שלך לשכנע אותו היא לא רק להגיד לו כמה חשוב לך להיות עצמאית וקרייריסטית, אלא גם להסביר לו שהעצמאות שלך לא צריכה לאיים עליו. אם הוא יידע בדיוק מה נדרש ממנו, אולי יהיה לו יותר קל מאשר כאשר התנאים העתידיים אינם ברורים.3. הקינאה שלך מביאה אותי גם לשאול אותך אם את חושבת שהוא לא רוצה שתהפכי להיות אשת קריירה, או עצמאית יותר כלכלית וחברתית, כדי שירגיש בטוח יותר כשאת פחות רצויה לגברים אחרים, וכאשר יש לך פחות הזדמנויות? - זו אפשרות נוספת לכך שהוא מעדיף אותך בין הסירים לבין הסדינים.ולגבי הקינאה שלך, היא באה מחרדות לעתיד, וחשש להשאר לבד. ככל שתהיי עצמאית יותר, כך תחששי פחות (והנה עוד חיבור לנקודה 2). אבל בדקי גם את האפשרות שהוא, בדרכים עדינות, ולפעמים עדינות מאד, מלבה אצלך את הקינאה, גם אם הוא סובל ממנה. והרי כך או כך, אין ספק שזה מחמיא לו. ודרכים עדינות יכולות להיות קנטורים קטנים, משיכת זמן, גם אם מעט, בהסברים שאת רוצה שיסביר בקשרים שלו עם נשים אחרות, וכו'. מצד שני, הקינאה שלך גם יוצרת בך תלות בבן זוגך. מבחינתו זה טוב, כי הוא יכול להיות יותר בטוח בך, ומבחינתך זה טוב, כי זה מאפשר לך לשלוט במעשיו ובלוח הזמנים שלו, ולצמצם אותם, מה שמגדיל את הבטחון שלך שהכל בסדר. לא פתרתי לך את העניין, אלא נתתי לך כמה כיוונים. כדי לפתור זאת, יש לשבת עם מטפל, ולבחון את כל ההבטים של ההתנהגות שלך ושלו.