שותפה באחריות: שיחה על כסף בזוגיות

תאריך פנייה: 24.07.2005 מס׳ הודעות: 5
חיפוש נושא
אלה
כספים
24.07.2005 • 15:27

שלום רב
!אני יוצאת חצי שנה עם חבר שלי ואנחנו מתכוונים לעבור לגור ביחד. עד היום הוא יודע כמה אני מרוויחה בדיוק ואני לא יודעת כמה הוא מרוויח כי חשבתי שאם הוא ירצה להגיד הוא יגיד זאת מעצמו קל וחומר שפתחנו את הנושא הזה לגביי. ידו מאוד רחבה והוא דואג וקונה וכו'. יש לו כנראה משכורת גבוהה עקב התפקיד שהוא עושה בחברתו. אני מעוניינת לדעת כמה הוא מרוויח ולו רק להיות שווים ב"ידיעת אחד את השני" ובנוסף הוא עובד גם בעסק משפחתי שגם שם אני לא יודעת מה מתגלגל כרגע. אשמח לדעת את דעתך בנושא. ואיך לגשת לזה. בתודה מראש

ד"ר אורן חסון
שותפה באחריות
25.07.2005 • 02:08

אלה יקרה,
הגיע הזמן שתפתחי את הדברים בשיחה איתו. אמרי לו שאת אוהבת אותו, ושעד עכשיו לא נכנסת לשיקולים הכספיים, כי הם היו פחות חשובים לזוגיות שלכם. אבל עכשיו, משאתם נכנסים לשותפות כלכלית (ואם נוח לך יותר להשתמש במילה "זוגיות" תשתמשי בה, או ב"חיים משותפים"), הגיע הזמן שתהיי שותפה לאחריות. ואם הוא יגיד שממילא הוא זה שמשלם, או משלם יותר, אמרי לו שאחריות היא לא רק לתת את הכסף, אלא גם להבין ולדעת ולהוציא כספים באחריות, ולחלוק איתו את המעמסה המנטלית בנושא זה, גם אם את לא מתכוונת להחליט עבורו בענייני העבודה שלו. אלא שאת פשוט רוצה להיות שותפה מלאה באחריות.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלה
שותפה באחריות
25.07.2005 • 10:04

תודה על התייחסותך. אך רציתי לשאול אותך מה יכולה להיות הסיבה שהוא לא דיבר על משכורתו שלו, שהוא לא קמצן ושהוא התעניין בנתונים שלי ללא כל הרגשה לא נוחה?

ד"ר אורן חסון
עמימות
25.07.2005 • 10:41

אלה יקרה,
שלוש סיבות עקריות יכולות לגרום לגברים (בעיקר) להיות חשאיים באשר להכנסה שלהם:האחת היא הרגל מקצועי, ובעולם תחרותי זה עניין נפוץ. השניה היא חשדנות טבעית הטבועה באדם, והשלישית היא לשמור על הקלפים צמוד לחזה כדי לאפשר לעצמו, אם ירצה, את החופש הנוצר כאשר יש עמימות ביחס למקום המצאו, ללוח הזמנים שלו ולאופן הוצאת הכספים שלו.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083
אלה
עמימות
25.07.2005 • 13:34

אני חושבת שתשובה יותר ממוקדת ממה שנתת לי לא יכולתי לקבל. תודה רבה ויישר כח!