שיפור זוגיות: ייעוץ והכוונה
שושנה
שאלה
⌄
שלום
אני נשואה +2 ילדים ני ובעלי כבר תקופה שלא מסתדריםאני מרגישה נורא רע מדוכאת לא יודעת מה לעשות מרגישה שרוצה להתגרשאבל לא יודעת איך לעשות את הצעד הזההוא בן אדם מאוד טוב אבל לא עוזר לי בכלום לא בבית לא עם הילדיםובנוסף גם לא מוכן להשתנותיש לי ידיד טוב שלפני כמה חודשים התגרש ואמר לי שכדאי לי לעשות את הצעד הזה שאני יתחיל לראות עולםכי אני חיה חיים של זקנהעזור לי בבקשה
ד"ר אורן חסון
למצוא שותף
⌄
שושנה יקרה,
לפעמים, אנשים שעושים צעד מסויים, בין אם זה חזרה בתשובה, או הליכה לבודהיזם, או גילוי נטייה מינית, או תהליך הרזייה אינטנסיבי או גרושים, למשל, מחפשים דרך להצדיק זאת או לנצל זאת כדי להעלות את הסטאטוס שלהם דרך נסיון להיות מנטורים לאחרים.גם נסיון השכנוע שלו: "שתתחילי לראות עולם", זו אמירה גברית, יותר מאשר נשית. אני די בטוח שאת חושבת באופן מעשי יותר, על אהבה, על שותפות, מאשר על "לראות עולם" שכוונתו לבילויים ולהחלפת בני זוג.חשבי על זה לרגע: האם זה באמת מה שאת רוצה? להתחיל לראות עולם? זו יותר אמירה גברית, של גבר שיצא ממערכת נישואים, מאשר של אישה שיוצאת ממנה.אם היית רוצה להתגרש, היית עושה זאת. היית מבררת איך עושים זאת, מה עוד שיש לך עכשיו מי שמוכן להיות לך מנטור, שיסביר לך את התהליך. אבל נדמה לי שאת קודם רוצה לראות אם את יכולה לשפר את הזוגיות הקיימת שלך. אני לא מבטיח לך "אושר", אבל בעזרת ייעוץ זוגי תגבירי את הסיכוי שלך ל"חיים עם סיפוק", גם אם לאחר מאבק. את צריכה סיוע במאבק הזה, והדרכה גם לך וגם לו. נסו את זה קודם, וגם תקבלי פרופורציות נכונות, וגם, אם זה לא יעבוד, תדעי שאת בסדר, ושאכן עשית את כל מה שאת יכולה כדי לקיים נישואים וזוגיות טובים.