התנהגות בזוגיות: סימנים מדאיגים
דיקלה
דילמה קשה שמציקה
⌄
התחלתי לצאת לפני זמן מה עם מישהו שהיה נשוי בעבר. יצא כך שהוא סיפר לי סיפורים מנישואיו הקודמים ועל גרושתו שהיתה קשה איתו עד כדי כך שהיתה לעיתים מפגינה אלימות כלפיו. כשהמשכתי לתחקר בעניין הוא אמר שלעיתים הוא "החזיר" לה כדי להגן על עצמו.דבר זה הרתיע אותי והבהיל אותי מאד, כי על אף שהתנהגותה לא נשמעה לי הגיונית, תגובתו עוד יותר לא נשמעה לי הגיונית. הרי אין לאלימות תרוץ.הבעתי בפניו את סלידתי מהעניין ואת חששי, הוא טען שהוא לא עשה שימוש באלימות אף פעם מיוזמתו כלפיה, אלא "רק" מתוך הגנה עצמית..הוא קיווה להרגיע אותי אך הבין שלא כ"כ הצליח. מאז עברו עוד כמה שבועות בקשר שלנו וסה"כ נחמד לי איתו, ויש בו עדינות, אך יש בי חשש כבד בעניין מבפנים.נראה שהוא עצמו אגב עבר משהו כזה בילדותו..אנא מאד אבקש את עזרתך שתשפוך אור על העניין ותעזור לי להחליט האם עליי לחשוש? האם לתת סיכוי לאדם זה? האם זה אומר שהוא יעשה זאת גם בעתיד? או שזה לא קשור? אני בעניין של קשר רציני וגם הוא ולכן חשוב לי מאד להחליט "נכון".כיוון שאיני מכירה אותו זמן רב אינני יודעת לתהות במדוייק על קנקנו מה שנקרא ולומר רבות על אישיותו.המון תודה מראש
ד"ר אורן חסון
דילמה קשה שמציקה
⌄
דיקלה יקרה,
הסטטיסטיקה אומרת שזה סימן לא טוב. אני לא יודע מה זה "החזיר לה", וגם לא מה זה "הגנה עצמית", כי אלו מילים שקל לשחק בהן כדי לפסל את האמת מחדש. הסטטיסטיקה שעוסקת באלימות לא מצביעה על טוב, והסיבה היא שברגע שמחסום נורמטיבי נפרץ, הוא שב ועולה בקלות רבה יותר במצבים הקשים הבאים (כמו תיסכול עמוק למשל, דברים שקורים לא פעם בזוגיות).אבל, כמו שאמרתי, זו הסטטיסטיקה. הוא, איש מסויים אחד בתוך הסטטיסטיקה, ויכול להיות שהוא החריג שבה. אבל אין לי שום כלים לדעת. את לא יכולה לדבר עם גרושתו, אני מניח, וגם אם תדברי איתה, בהחלט יכול להיות שלא תוכלי לסמוך על דבריה, לכאן או לכאן. הסימנים היחידים שתוכלי להשתמש בהם, היא לראות איך הוא מתנהג במצבים קשים, וכשהוא מאד מתוסכל, ועד כמה הוא עצבני (גם אם לא מכה), כועס, או מתפרץ. אלא שבתחילת קשר, קשה יותר להגיע למצבי לחץ, כדי לדעת יותר. בלית ברירה, אני מחזיר אליך את הכדור, ומבקש ממך לפקוח עין, וללמוד עוד. את נזהרת, ובצדק.