שיפור זוגיות: טיפים ופתרונות

תאריך פנייה: 11.04.2015 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
סול
משבר לאחר לידה
11.04.2015 • 15:42

בעלי ואני נשואים שנתיים, יש לנו ילדה בת 4 חודשים, ואנחנו במשבר רציני. זה תקופה שהוא מתייחס אלי בחוסר סובלנות ובחוסר הערכה וכבוד, כל הזמן שופט אותי ויורד על התנהגתי ועל המראה שלי אחרי לידה.ושאני לא עושה כלום בבית, (התפטרתי מעבודתי הקודמת ועכשיו לפני חיפוש מקום חדש),הוא גם שוב פיתח מערכת יחיסים מאד אינטנסיבית עם קולגה צעירה לעבודה (יש לו נטיה כזאת, מאד להתקרב ו"להתידד" עם הרווקה היפה והתורנית בכל מסגרת שמגיע אליה ) דבר שיודע שפוגע בי. הוא תפס אותי כשהסתכלתי לו בטלפון כי רציתי לראות את טיב מערכת היחסים, כי חשדתי שיש מעבר. דבר שדרדר מאד את מערכת היחסים שלנו ונתן לו לגיטמציה להוציא אותי גם האשמה, הלא בסדר, "הפסיכית".בהמשך לכל ההתרחשות ניסתי כמה פעמים לדבר איתו אך הוא מאד לא בוגר ולא קל לשבת לדבר איתו , אבל מה שבגדול יצא מהשיחות האלו שהוא התאכזב ממני, אין לו סבלנות יותר אלי וקשה לו איתי, הוא ראה בדמיונו את משפחתו אחרת, ושכבר לא מצפה כי לטענתו אי אפשר לשנות אנשים. אני מאד השתדלתי כל הזמן לא לאכזב אותו, לבשל לו, לנקות, לדאוג לדברים, אך לטענתו זה לא מספיק ואי אפשר לשנות אותי כדבריו, אני לא אמהית ואין לי את זה,מה אפשר לעשות? האם זה לא קרב אבוד? גם אני מאד מתוסכלת, ציפיתי שיעזור ויתמוך ויפרגן ובמקום אני מקבלת רק ההפך.

ד"ר אורן חסון
שיפור הזוגיות במעמד צד אחד
13.04.2015 • 20:05

סול יקרה,
הוא שופט ומאשים אותך בדברים שפוגעים בך, ואת בודקת אותו לא מאמינה לו, ושופטת ובודקת אותו על דברים אחרים, ודרך ההאשמות ההדדיות הזו לא טובה לשניכם. האם אתם יכולים לנהוג אחרת? בטוח. איך עושים את זה? - אני מתכתב איתך ולא איתו. לכן אני רק יכול לומר לך מה את יכולה לנסות ולעשות, ולתת לזה זמן, ולהיות סבלנית מאד, ולראות אם זה עובד. קראי בבקשה את המאמר "שיפור הזוגיות: לא יותר עבודה, אלא שינוי רגשי", ונסי לפעול כך. זה לא פשוט, וזה תהליך. האלטרנטיבה היא ללכת לייעוץ זוגי, ובו ממילא מה שכתוב במאמר הזה יהיה חלק מהפתרון, רק שהתהליך אולי יהיה שונה. אז אולי כדאי להתחיל מזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083