שיפור ההנאה מהחיים: עצות למיכל
מיכל מיכל
אבודה בעבודה .
⌄
עברתי משבר לפני שנה . עברתי את כל השלבים . ההכחשה , הכעס , ההפנמה , הדיכאון , והחחלמה . אני מרגישה הרבה יותר טוב היום .אני יוצאת עם גבר חדש . ומאוד נהנית מחיי .רק פן אחד נחבל לי ואיני מצליחה לצאת ממנו . העבודה .אני יושבת מול הנירת שעות ..מזיזה מצד לצד ..מתעסקת בהכל חוץ ממה שצריך לא מצליחה להזיז את העבודה . תקועה איתה .אני פרילנסרית . פרנסתי היא בידי . ולא זז כלום .הבוקר התקשר מנהל הבנק . כשאני בלחץ זזים דברים .בעיה במוטיבציה .לא יודעת מה לעשות ולאן לגשת .
ד"ר אורן חסון
סתם הצעה קטנה לשיפור ההנאה מהחיים
⌄
מיכל יקרה,
את אומרת שכאשר את בלחץ, את מזיזה דברים. פרט לכך, את סתם מבזבזת זמן, ופרט לכך, את נהנית מחייך.אז אולי, במקום לבזבז זמן על אי עשייה, עשי יותר דברים שאת נהנית מהם, כמו ספורט, הליכה למוזיאונים, לסרטים או לשיחות עם חברות וזמן עם החבר, ואז, כשאת בלחץ, תעשי את הדברים שלך. ממילא את עושה את זה כשאת בלחץ, לא? כלומר, במקום לבזבז זמן על אי עשייה, ובמקום לסבול מייסורי מצפון, עשי אותו דבר, באותו הספק, ובייתר הזמן תיהני מהחיים. לפחות עד שתרגישי שאת רוצה ויכולה לעשות אחרת. ואני בטוח שגם זה יגיע. ברגע שלא תרגישי שאת מבזבזת זמן, ותיכנסי למצב עשייה תמידי, אפילו אם העשייה הזו היא בעיקר בילויים, תתרגלי שלא לבזבז זמן, וכשתצטרכי לעבוד, תעבדי ביעילות רבה יותר.