טיפול זוגי: פתיחות וצרכים

תאריך פנייה: 18.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
אלמונימי
התמכרות לאתרי פורנו
18.01.2006 • 15:04

שלום,
אני מכור לפורנוגרפיה מזה מספר שנים. ההתמכרות החריפה עם כניסת האינטרנט המהיר לביתי, ויחד איתה השתפרה יכולתי להסוות את עקבותי. אני נשוי באושר כ-10 שנים ומסתיר את הדבר מאישתי. לאחרונה היא גילתה את הדבר (לא בפעם הראשונה) ומאיימת בפרידה אם לא אטפל בעצמי. הדבר שחורה לה יותר מכל (למרות שעצם הצפייה מזעזעת אותה), הוא ששיקרתי לה שוב ושוב בפעמים הקודמות שנתפסתי.ההתמכרות מציקה לי מאד ומדירה שינה מעיני (ולא כפרפראזה). ניסיתי דרכים שונות להתגבר על כך ולא הצלחתי. במידה מסויימת, אני מרגיש הקלה על שנתפסתי הפעם - סוף סוף, אהיה מוכרח לטפל בכך.אני מעוניין לקבל טיפול, אך העלות מרתיעה אותי. האם ניתן לקבל טיפול נפשי דרך קופת החולים? איזה טיפול מומלץ להתמכרות כזו? התנהגותי, קוגניטיבי?

ד"ר אורן חסון
פתרון נכון של הזוגיות ביצירת פתיחות
20.01.2006 • 02:43

אלמונימי יקר,
טיפול נפשי אפשר לעשות בקופת חולים, המחיר יהיה נמוך יותר, אבל אולי משך התור יהיה ארוך יותר עד לתחילת הטיפול. בדוק את זה.אבל... אני חושב שאתם זקוקים לטיפול זוגי בעניין. לא בגלל שהסתרת ממנה, כי ההסתרה היא נורמלית וטבעית (גם אם לפעמים לא הדבר הנכון לעשות), כאשר אתה יודע שהיא תגיב באופן שבו היא מגיבה. אז ניסית למצוא את שביל הזהב שבין להיות עם, ולהציג את עצמך בלי, ולקוות שזה לא יתגלה. הטיפול הזוגי לא יהיה בהכרח לגמול אותך מהתמכרות לעניין. הוא צריך יהיה לטפל בפתיחות שביניכם, בפתיחות שלכם זה לזו, ביצירת פתיחות מינית ביניכם, בהבנה של שניכם את הצרכים שלך ואת המקורות שלהם, ובהבנה של שניכם את המצוקה שלה ואת מקורותיה. לפתרון אמיתי של הזוגיות שלכם חשוב כל המכלול הזה.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083