האם הוא מוכן להתגבר? זוגיות בחוסר ודאות

תאריך פנייה: 18.01.2006 מס׳ הודעות: 2
חיפוש נושא
דיאנה
בגרות נפשית בזוגיות
18.01.2006 • 13:43

שלום
ד"רשמי דיאנה ואני בת 26. בן זוגי הוא בגילי ואנחנו יחד למעלה משנתיים.אני חשה שיש לנו בעיות תקשורות עמוקות וקשה לנו מאוד לנהל שיחה בלי לפתוח במריבה.חשוב לי להוסיף שבעבר היינו רבים הרבה יותר, בעיקר מריבות טיפשיות שקשורות בקנאה וחוסר אמון.עיקר הבעיה שלי היא שאני חשה שיש בינינו הבדלים מהותיים בבגרות הנפשית מבחינת הרצונות שלנו בחיים (אני רוצה להתקדם- לגור ביחד, לחשוב על נישואים והוא טוען שהוא "לא בכיוון בכלל" בשלב הזה בחייו), מבחינת מעשינו בחיים, הסביבה המשפחתית והחברתית שלנו ועוד ועוד. נקודה זו מאוד מציקה לי עד כדי כך שלפעמים אני שואלת את עצמי אם אני לא מבזבזת את זמני איתו.אני רוצה להבהיר שאני אוהבת את הגבר הזה בכל מאודי- הוא מפנק, אוהב, חבר טוב מאוד שלי וכו' אבל אני חוששת לעתיד שלנו יחד.. בעיקר מאחר וניסינו תקופה לגור ביחד אבל הוא וויתר בטענה שהוא "לא בשל"אתמול הוא אמר לי בהומור "חכי לי שאתבגר..."מה דעתך?

ד"ר אורן חסון
האם הוא מוכן להתגבר כדי להקל עלייך?
20.01.2006 • 02:27

דיאנה יקרה,
את בהחלט צודקת בכך שאת רוצה לדעת אם ולאן אתם מתקדמים. אלא שהוא לא מסייע לך בכך שהוא מסרב לתת לך מידע קונקרטי מה מונע ממנו לגור ביחד, ומה מונע ממנו להרגיש שהוא "בשל". כי להגיד שהוא לא בשל, זו אמירה כללית מדי, ולא אומרת משהו שהוא כנראה מרגיש ולא מעז להגיד. יכול להיות באמת שחוסר הבשלות שלו הוא באמת עניין פנימי שלו, שהוא מסתפק במצב הנוכחי, חסר האחריות, ומעדיף למשוך את זה כמה שיותר. זה מה שהוא מנסה להציג. יכול להיות שהסיבה אחרת.כך או כך, כשאת רוצה לדעת שיש עתיד קבוע לזוגיות שלכם, ושיש לך איזה שהוא לוח זמנים עתידי ריאלי להקמת משפחה, תרגישי הרבה יותר בנוח. בעניין הזה, הוא משאיר אותך בחוסר ודאות, וחוסר ודאות זה דבר שקשה לנו איתו.מכיוון שחוסר הודאות הזה מציק לך, את צריכה להסביר לו את זה. לא להגיד שאת צריכה חתונה וילדים, ולכן אתם צריכים להתחתן בקרוב, אלא לומר שאת מרגישה מאד לא טוב עם חוסר הודאות. חתונה עם בעל שאת אוהבת, וילדים ממנו, זה הדבר הכי חשוב לך, ולכן, חוסר ודאות בשאלה הזו הוא דבר שאת לא יכולה לחיות איתו לאורך זמן. אם את חשובה לו, הוא צריך להבין את הקושי הזה שלך, ולעזור לך לפתור את השאלה. הקושי שלך הוא חוסר הודאות שהוא מוביל אליו, וזה מכניס אותך למצוקה. נסי להסביר לו את זה. ואם את לא מצליחה, תסבירי לו שהעובדה שהוא לא מוכן להתגבר על הקשיים והחששות שלו כדי להקל עליך, מורידה את הבטחון שלך במידה שבה שהוא רוצה את טובתך. ומותר לך גם לומר לו שאת רוצה להגיע ליעוץ זוגי, כדי לפתור את הקונפליקט הזה. בעזרת יועץ זוגי, תוכלי לקבל בהירות טובה יותר של המצב שבו את נמצאת.

בברכה,
ד"ר אורן חסון – מטפל זוגי ואישי
אתר הבית: orenhasson.com
טלפון: 050-6000083