שיעור חשוב: מה אסור לעשות בקשר?
ירדן
בניית אמון לאחר בגידות
⌄
דוקטור שלום!אני בן 20 ולמשך כל תקופת התיכון הייתה לי חברה..במשך השנים בגדתי בה עשרות פעמים אבל מתוך יצר וטיפשות בלי לחשוב על התוצאות. בפעם הראשונה סיפרתי לה. הלכתי והתוודיתי בפניה.היא החליטה להישאר איתי. אחרי זה שנה הכל היה מצויין היינו מאוהבים עד הגג.ואחרי זה חזרתי לבגוד בה. בהסדר קבע. היו לי שתי חברות. וכולם ידעו את זה חוץ ממנה.בסוף היא גילתה.אני מבין את הטעות שלי היום ויודע שהתבגרתי ואני אוהב אותה ולא רוצה לוותר. וגם היא לא באמת רוצה לוותר. אבל היא לא מסוגלת להאמין לי. היא לא מסוגלת להגיד לאנשים שהיא חזרה אליי. המחשבות מהעבר לא נותנות לה מנוחה.דוקטור, אומרים שאם רוצים משהו באמת אז בסוף משיגים אותו.אני מוכרח להחזיר אותה אליי. ואני יודע שגם היא רוצה.אבל אני פשוט לא מצליח.איך אפשר להחזיר אמון מבנאדם שפגעתי בו בלי סוף?!
ד"ר אורן חסון
ללמוד לקח חשוב: מה זאת אהבה?
⌄
ירדן יקר,
אני לא יודע אם זה אפשרי בכלל להחזיר את האמון של אדם שפגעת בו בלי סוף, כהגדרתך. ולכן אקח את זה, ברשותך, למקום אחר:אולי חשוב שהיא לא תחזור אליך, כדי שתלמד שיעור חשוב. השיעור הוא מה אסור לך לעשות במערכת יחסים. ובעיקר, שאסור לך לפגוע באופן כזה חמור בבת הזוג שלך. אתה אמור לאהוב אותה, שפרושו להגן עליה. במקום זאת פגעת בה, כל העולם ידע על הפגיעה הזו, ואתה ביישת אותה בעיני כל העולם החברתי שלה. אין כמעט פגיעה חמורה מזו. ואתה ידעת, ובכל זאת ההנאות הפרטיות שלך היו חשובות יותר. התרגלת לפגוע בכבודה בעיני אחרים, וזה הרגל רע למערכות יחסים עתידיות שלך. אתה צעיר, ואולי השיעור הזה הוא חלק מתהליך ההתבגרות שלך. הוא חשוב לך כדי שתלמד מה לא לעשות בקשר הבא. אולי גם תלמד, דרך הלקח הזה, לאהוב לא רק את עצמך ואת תחושת המאוהבת, אלא גם את אהובתך.החשש שלי הוא שאם תצליח להחזיר אותה (ולטובתה ולטובתך אני מקווה שזה לא יקרה), תחמיץ את השיעור הזה. כי אז תלמד הוא שאתה יכול לצאת מכל מצב,ושאתה יכול להיות בן זוג של אשה שהשפלת וביזית, ושאולי כך הן נשים. זהו שיעור רע. וגם אם היא תחזור אליך, זה לא בגלל שהיא באמת מאמינה שהפכת להיות אמין רק בגלל שאמרת לה את זה. זה לא יקרה. אם יהיו ביניכם יחסים מחדש, קשה לי לראות איך הם יהיו טובים. הם אולי יעזרו לך רק לשקם את האגו שלך, על חשבון האגו שלה. אם אתה אוהב אותה, ורוצה שתשתקם, התנצל עמוקות מבלי לכפות את קרבתך עליה (למשל, במכתב), מבלי לדרוש ממנה דבר, ותן לה ללכת. מגיע לה.ומה שאני מנסה לעשות עכשיו, במכתב הזה, הוא לחדד את השיעור שלמדת, כדי שאכן תלמד אותו. ואם תלמד לוותר על האגו שלך למען האגו של מי שאתה אוהב, אולי גם תרגיש טוב יותר עם עצמך כאדם. זה השיקום שלך. אולי לא לתשובה הזו ציפית, אבל בטווח הארוך יתכן שהיא תעשה לך טוב יותר מזו שציפית לה.