חלומות וזוגיות: מה לעשות?
מירי
מה את\ה מיעץ\ת לי לעשות?לפנות או לא
⌄
היי..אני מירי בת 28 עוד מעט ..הייתי מאוד רוצה שתעזרי לי לפרש את החלום הזה .ביני לבין האקס שלי יש התרחקות נורא עצומה,אנחנו לא מדברים בגלל עניין מסוים ואני עדין אוהבת אותו..אחיו אוהב אותי והוא ניסה אפילו לנשק אותי..בחלום אני חלמתי שאני הולכת לזה שאני אוהבת ואני אומרת לו שאני לא מוכנה שאנחנו נמשיך להיות במצב הזה,ושאני רוצה שאנחנו נחזור להיות ידידים.אבל בחלום אני לא השגתי אותו כ'כ בקלות,אני חיכיתי לו מחוץ לבית שלו והוא ירד במדרגות ופשוט התעלם כאילו אני בכלל לא שם נכנס לרכב שלו ונסע..[הוא בן אדם עם אגו מאוד גדול,האגו שלו הולך לפניו]אני חיכיתי לו עד שהוא יחזור לבית שלו ואז כשהוא עלה במדרגות אז הוא אמר לי שלום ..ואז אני פניתי אליו ואמרתי לו שאני לא מוכנה שאנחנו נמשיך להיות במצב הזה כי אני לא אוהבת לא להיות בקו ישר עם אנשים שהם חשובים לי..הוא קיבל את זה ואנחנו השלמנו והוא אפילו העלה אותו לבית שלו ואנחנו התחבקנוו . במציאות הוא חזר לאקסית שלו שהוא היה איתה תקופה ארוכהה..ובתקופה שאני והוא היינו יוצאים הוא תמיד חזר על זה ואמר לי ' מזל שהכרתי אותך,אם לא היית את אני לא הייתי מצליח לשכוח את יעל[האקסית שלו]'..הוא טען שהוא אוהב אותי..ובחלום היה קצת ריחוק מצד אחד וקצת קרבה מצד שני..אני מאוד הייתי רוצה לעשות את מה שאני חלמתי..אני מוכנה ללכת אליו ולומר לו שאני לא רוצה להיות איתו במצב כזה ואני רוצה שלפחות ניהיה ידידים ולא נתנהג כמו שתי ילדים קטנים..מה היית מייעצת לי?זה כדי לי או שלא? בבקשה תעזרי לי ותנסי להבין..בתודה רבה מירי :)
ד"ר אורן חסון
להגשים חלום???
⌄
מירי יקרה,
אם את אכן מאמינה שחלומות מנבאים את העתיד, לכי על זה. אם כך את מאמינה, את לא צריכה לשאול לדעתי.אם את רוצה אישור ממני שהחלום שלך יתגשם, לא אוכל לעשות זאת, כי איני יודע. והרי שנינו יודעים שחלומות רבים אינם מתגשמים.החלום שלך מבטא צורך שלך, ואולי גם תקווה. היית באותה מידה יכולה לחלום חלום שהיה מבטא חרדה (למשל, שהוא חזר לביתו עם האקסית הקודמת שלו, והתעלם ממך). ולכן, ברשותך, אתעלם מהחלום. את שואלת בעצתי, ועצתי אינה קשורה לחלום שלך.לא אמרת כמה זמן חלף מאז אותו עניין מסויים, אבל חלף מספיק זמן כדי שיספיק לחזור לאקסית הקודמת שלו. לא הסברת אם העניין הזה קשור לאחיו, והאם הוא איבד בך אמון כתוצאה מכך, או אולי הוא בכלל חשוב לו יותר מהקשר איתך לשמור על קשרטוב עם אחיו, וכדי שלא לפגוע בו, וכדי שלא לכעוס עליו עוד יותר, הוא מעדיף לנתק את הקשר איתך ולשמור על הקשר איתו. ואולי בכלל הסיבה היא אחרת. בכל מקרה, את עדיין אוהבת אותו, הוא חזר לאקסית הקודמת שלו, ואת רוצה להיות "ידידה" שלו, ובאיזה שהוא מקום אני חושב שאת מרמה את עצמך. את רוצה שהוא יחזור אליך, ולא להיות רק "ידידים", כשהוא עם האקסית הקודמת שלו.את יכולה לנסות לעשות את מה שחלמת. אבל אם זה יעבוד לך? אני לא יכול לדעת. אני יכול לדעת שאם לא תצרי איתו קשר כזה או אחר, ואם לא תתנצלי (אם עשית משהו שבעיניו לא תקין), כנראה שלא יהיה ביניכם דבר יותר. לעומת זאת, אם כן תעשי זאת, אולי יתגשמו החרדות שלך שמנעו ממך לעשות זאת קודם. תחליטי ממה את מפחדת יותר.בברכה,ד"ר אורן חסוןיועץ זוגי ואישי